fbpx

Frågor & svar om Bibellinjen

Har du funderat på att gå bibelskola, eller har frågor specifikt om Bibellinjen? Här har vi svarat på några av de vanligaste frågorna. Men vi har inte berättat allt här. Det mesta av informationen om att gå bibelskola på Bibellinjen hittar du här.

Varför ska man välja just Bibellinjen på Svf om man vill gå bibelskola?

Bibellinjen är en bibelskola med deltagare från många olika delar av landet men också olika samfund och kyrkor. Den bredder berikar. Det finns också sex andra linjer på Svf; Allmän kurs, Collegelinjen, Film- & medieproduktion, Grafisk design & kommunikation, Journalistlinjen och Musiklinjen. Bibellinjen är alltså en del av en större helhet. Också det ser vi som mycket berikande.
Sedan är skolan en fantastisk miljö, stan är underbar, Vättern är djup och kall och du blir djup och varm!

Kan man bo på skolan?

Ja! Svf har ett internat med plats för upp till 130 boende. Standarden varierar från dubbelrum med handfat till enkelrum med dusch och wc. Väljer du att bo på internatet, är det alltid helinackordering (med mat från måndag frukost till fredag lunch) som gäller. Andra alternativ finns inte. Här kan du läsa om alla kostnader.

Vad kostar det att gå Bibellinjen?

Undervisningen är kostnadsfri men du betalar din kurslitteratur själv, samt självkostnadspris vid vissa utflykter. Boende och mat betalar du om du väljer att bo och äta på skolan. Studierna är på heltid och berättigar till studiestöd från CSN. Från höstterminen det år du fyller 20 kan du söka studiemedel från CSN. Dessförinnan (före höstterminen det år du fyller 20) får du studiehjälp – som på gymnasiet – men även inackorderingsbidrag om du bor på Svf.

Vad har ni för kurslitteratur?

Vi använder Bibeln och Libris stora handbok till Bibeln. I de olika ämnena läser vi delar ur andra olika böcker. Vi har också klassuppsättningar med aktuella böcker.

Gör man praktik?

Ja, Bibellinjen tillsammans med deltagare på Mufi (musiklinjens klass med församlingsinriktning) planerar och genomför några praktikhelger tillsammans. Man delar sig i några grupper och förbereder innan man åker ut och ansvarar för möten och samlingar i en församling.

Du får också pröva att tillsammans med en grupper ansvara för någon andakt eller morgonsamling på skolan.

Vad kan man göra efter att man gått Bibellinjen eller någon annan bibelskola?

På Svf kan du söka ett andra år med distansstudier, antingen ett ungdomsledarår i någon församling i Sverige, eller söka Svf:s kurs Internationella fältstudier – en distanskurs med internationell praktik.

Hur får jag svar på de frågor jag fortfarande har kvar?

Läs Bibeln! ;) Men det går också bra att kontakta oss. Du hittar kontaktinformation på sidan om Bibellinjen.

Sidan uppdaterad 8 september, 2023