fbpx

Jobba hos oss

Folkhögskollärare…
…eller lokalvårdare, administratör, vaktmästare eller nåt annat spännande!

Svf kan vara en av världens bästa arbetsplatser. Vi har kul nästan jämt och kollegorna är fantastiska. För att inte tala om eleverna – eller deltagarna som vi säger. För det är inte bara som folkhögskollärare som man får möta dem. Och det är lite det som är grejen med folkhögskola. Att alla får finnas till för varandra. Så du som gillar att jobba med människor kommer nog att trivas här!

Lediga tjänster


Lärare i videojournalistik

Nu söker vi en ny kollega som vill undervisa i videojournalistik. Om du vill vara med och forma framtidens journalister och är en fena på berättande i videoformat så söker vi dig!

Journalistlinjen i Jönköping har utbildat journalister i över 40 år. Vi är en tvåårig yrkesutbildning på eftergymnasial nivå. Vi är stolta över vårt goda renommé i branschen – många som gått utbildningen arbetar idag på Sveriges Radio, SVT och TV4 liksom på landets olika tidningsredaktioner.

Du själv har kanske jobbat som dokumentärfilmare? Nyhetsreporter? Eller jobbar du som frilansare och söker en spännande fast tjänst? Vi söker dig som är hemma i modern teknik och samtidigt vet hur en historia ska berättas på bästa sätt i rörlig bild. 

Ett stort samhällsintresse ser vi som en självklarhet och om du också kan paketera en bra story i videoformat är du rätt person. Men minst lika viktigt är att du tycker om att arbeta med människor och har social kompetens för vi arbetar nära kursdeltagare i undervisning och handledning. Du är tillsammans med övriga kollegor på linjen med och tar ansvar för att hela tiden göra utbildningen lite bättre. 

Hos oss får du ett gäng engagerade kollegor som hela tiden vill framåt. Du får coacha blivande journalister in i deras yrkesval och så har vi kul tillsammans under tiden. Du får stor frihet att utforma dina kurser och din tid.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Deltid eller heltid – det beror på vad du kan och vill. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi förväntar oss att du delar skolans värdegrund. 

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Håkan Montelius eller Pernilla Arvidsson lärare på Journalistlinjen. Skolchef/rektor är Anders Georgsson. Facklig representant Folkhögskollärarna Johan Henningson. Skolans tfn 036-30 69 00 (vxl). 

Ansökan med personligt brev och CV skickar du till nypajobbet@svf.fhsk.se. I ämnesraden skriver du ”Lärare Journalistlinjen”. Sista ansökningsdag är 15 november, vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

Lyssna på vår podd – där berättar kollegorna Pernilla och Håkan mer om tjänsten!


Kock/kokerska/ekonomibiträde

I vår restaurang pågår ständig aktivitet. Den är på många sätt hjärtat av hela vår verksamhet, en självklar samlingsplats för samtal och möten. Och så mat förstås. Vi serverar kravmärkt mat till frukost, lunch och middag. Våra gäster är de som bor på skolans internat, kursdeltagare och personal — men också hotell- och konferensgäster. 

Nu söker vi en kombinerad tjänst kock/kokerska/ekonomibiträde.För att trivas hos oss behöver du älska både mat och mötet med människor. Vårt kök drivs nämligen av en lika stor portion passion för människor som för mat. Utbildning till kock/kokerska samt hygienutbildning är önskvärd, arbetslivserfarenhet är meriterande. Vi sätter stor vikt vid vid personlig lämplighet för tjänsten. Du behöver kunna jobba självständigt och ha kunskap och erfarenhet av både matlagning, bakning och olika dietkoster. Schemalagt arbete innebär kvälls- och helgarbete utifrån beläggning på hotell- och konferensverksamheten.

Tjänsten är ett vikariat på heltid för perioden 9/1-23 till 29/2-24. Därefter kan det finnas möjlighet till förlängning. Lön enligt avtal. Vi förväntar oss att du delar skolans värdegrund. 

Vill du veta mer om tjänsten kontakta husmor Inga-Lill Andersson. Skolchef/rektor är Anders Georgsson. Facklig representant Kommunal Ann-Catrine Ackeby. Skolans tfn 036-30 69 00 (vxl). 

Ansökan med personligt brev och CV skickar du till nypajobbet@svf.fhsk.se. I ämnesraden skriver du ”Kock/kokerska/ekonomibiträde”. Sista ansökningsdag är 15 november, vi behandlar inkomna ansökningar löpande.


Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.


Om Svf

Södra Vätterbygdens Folkhögskola har funnits sedan 1919 och är dessutom en av Sveriges största folkhögskolor. Förutom skolbyggnaderna som bland annat inrymmer en stor matsal, bibliotek, idrottshall och en stor foto- och tv-studio finns också internat, konferensanläggning och hyresbostäder. Ungefär 300 kursdeltagare vistas på skolan varje dag. Cirka 130 bor på skolans internat.
Verksamheten bygger på en kristen värdegrund. Alla människor är lika värda oavsett social och etnisk tillhörighet, tros­be­kännelse, funktionsnivå, kön eller sexuell läggning. Vi strävar efter bästa möjliga miljö för både bildning och personlig utveckling. Mer om Svf hittar du här.

Huvudman

Equmeniakyrkan och dess ungdomsorganisation Equmenia är vår huvudman. Svf tillsammans med Equmeiakyrkans och Equmenias övriga folkhögskolor utgör en väsentlig del av dess samhällsengagemang. Folkhögskolorna är tillgängliga för alla, hävdar allas lika värde och tar aktivt ställning för demokratin.

Sidan uppdaterad 15 november, 2022