fbpx

Grafisk design & kommunikation

Det finns så många design- & kommunikationsutbildningar. Vad är det som gör att just Grafisk design & kommunikation, eller Gdk som vi kallar det, är rätt designutbildning för dig? Kanske för att det är en kombination av kommunikation- och designutbildning som passar perfekt om du är intresserad av visuell kommunikation.

Sök senast den 15 april!

Antal platserOmfattningPlatsNästa kursstart
182 års heltidsstudierJönköping19 augusti 2024

En designutbildning med kommunikation i fokus

Grafisk design & kommunikation är en tvåårig yrkesutbildning för dig som vill jobba med design och formgivning eller copywriting och kommunikation på något sätt i framtiden. Här kommer du lära dig hantverket från grunden genom att jobba mycket praktiskt både i enskilt och i grupp. Vi jobbar med både praktiska övningsuppgifter och skarpa uppdrag åt riktiga kunder. Efter två år hos oss har du aktuella kunskaper som efterfrågas i branschen. Och du kommer ha koll på flera olika yrkesroller som Art Director, copywriter, grafisk formgivare, UX-designer, animatör och illustratör med mera.

Arbeta praktiskt och med skarpa uppdrag

Kommer jag att lära mig något? Får jag jobb efteråt? Självklart varierar svaren på frågorna, men vi tror att vår utbildning håller hög klass och kvalité. Och vi får också höra det från våra deltagare, från praktikplatser, arbetsgivare och andra skolor.

Gdk på Sociala medier

Vill du ha en inblick i vad som händer till vardags på Gdk? In och följ oss i våra social kanaler.
Tiktok
Instagram

Utbilda dig och jobba som Art Director, grafisk designer, kommunikatör eller UX-designer

Målet med utbildningen är att du ska få med dig tillräckliga kunskaper, både praktiskt och teoretiskt för att kunna arbeta med grafisk formgivning. Det kan till exempel vara inom informations-, kommunikations- eller reklambranschen. Och glädjande nog är det många som efter avslutad utbildning går direkt till ett jobb i mediebranschen. Efter att ha läst på Grafisk design & kommunikation kan du jobba som grafisk formgivare, AD (Art Director) eller AD-assistent, illustratör, ux-designer, informatör och copywriter. Och säkert fler titlar än så. Mediavärlden kryllar ju av dem.

Studera vidare på andra designutbildningar

En hel del har på senare år använt vår utbildning som en grundutbildning för att söka vidare till andra skolor med större specialisering. Några exempel är Berghs School of Communication, HDK-Valand och Beckmans m.fl. Och några går utbildningen bara för sin egen skull – för att utveckla sitt formspråk och sitt skapande.

Oavsett skäl till att läsa Grafisk design & kommunikation kommer det att vara två roliga år då du jobbar med massa olika saker. Illustration, kommunikation, layout, svenska, foto, ux-design, typografi, copywriting, film, sociala medier, trycksaksproduktion och mycket mer. Det mesta du gör är projektinriktat, ofta i samarbete med andra. Dina idéer och tankar möter andras, slipas, utvecklas, kanske skrotas eller återuppstår till något nytt, bättre eller mer intressant.

Lärarna på Gdk

Vi är ett litet lagom gäng lärare som undervisar på Grafisk design & kommunikation. Inte för många, för vi tror att det är viktigt att vi träffas regelbundet och lär känna varandra. Men tillräckligt många för att vi ska kunna hålla hög nivå och ha spetsig kompetens på alla de områden vi undervisar i. Några av oss undervisar även på andra utbildningar på Svf som har relaterade kurser. Som Film- & medieproduktion och Journalistlinjen. Vill du veta mer om vilka vi är kan du läsa mer om lärarna på Gdk här.

Rätt till studiestöd från CSN

Grafisk design & kommunikation är en eftergymnasial yrkesutbildning som ger dig rätt till studiestöd från CSN.

Bo på skolan

Du vet väl om att du kan bo på vårt internat! Läs mer om internatet här.

Kontakt

Leif Stålhammar
leif.stalhammar@svf.fhsk.se
036-306948

Sidan uppdaterad 28 mars, 2024