Bibellinjen – En bibelskola i Jönköping


Bibellinjen = Bibelåret, Pulsåret och Bibel Kreativ

Bibellinjen på Svf är en ettårig bibelskola med tre olika inriktningar – Bibelåret, Pulsåret och Bibel Kreativ. Den största delen av tiden är gemensam, och den andra delen spenderas i det valda spåret där du har möjlighet att rikta in dig på det som passar dig bäst.


Vad innebär det att leva som Jesu efterföljare idag? Det är en huvudfråga vi på Bibellinjen tillsammans söker svar på och vår huvudkälla är Bibeln och dess tillämpning i vår tid. Den pedagogiska grundhållningen är att styrkan finns i gruppen, där vi tror att alla har något att bidra med. Själva närvaron och delandet av tankar, kunskap och erfarenheter från var och en tillför något. Vi jobbar för att inkludera alla i den processen.

På bibellinjen läser alla tre spåren bibelgrunden i Nya- och Gamla testamentet tillsammans, liksom ledarskap och kreativa uttryck. Det innebär att vi oftast är en lite större grupp som delar intresset att söka djupare i Bibeln och dess ärende. Det tror vi är en styrka! Men vi tror också att det är en styrka att erbjuda den lite mindre klassen i de olika grenarna Bibelåret, Pulsåret och Bibel Kreativ.

Victoria BackmanVarför ska man gå bibelskola på Svf?

Jag går Bibelåret för att jag blev tipsad om det, vågade slänga mig ut, prova och fastnade! På Svf finns en gemenskap och sammanhållning som är svår att slå.Victoria Backman

Christopher GranbergVarför ska man gå bibelskola på Svf?

För att man här får bibelskolan med ett val av att kombinera den med sport eller fördjupad bibelkunskap. Och dessutom en fantastisk gemenskap och fantastiska lärare.Christoffer Granberg


Efter Bibelåret och Pulsåret finns möjliga fortsättningar; Ungdomsledaråret eller Glokal.

Equmenia och Equmeniakyrkan står bakom bibelskolan på Svf

Bibellinjen på Svf är en bibelskola som tillhör Equmeniakyrkan och Equmenia och har en särskild koppling till just Equmenia – Sveriges största kristna barn- och ungdomsorganisation. Puls – Tro och Idrott är idrottsgrenen inom Equmenia. Puls vill möta det idrottsintresse som finns runtom i våra församlingar och föreningar.

Sidan uppdaterad 16 maj, 2019