fbpx
Bibellinjen, en bibelskola i Jönköping

Bibellinjen – En bibelskola med olika inriktningar

Bibellinjen på Svf är en ettårig bibelskola med flera olika fördjupningsinriktningar – Bibel, Puls och Kreativ. Den största delen av tiden är gemensam, och den andra delen spenderas i den valda inriktningen. Du väljer en inriktning när du söker men du har möjlighet att byta inför andra terminen om du vill. 

Sök Bibellinjen 2024/2025 nu!

Antal platserOmfattningPlatsNästa kursstart
201-2 terminerJönköping19 augusti 2024

Bibelskola – Att följa – tillsammans!

Vad innebär det att leva som Jesu efterföljare idag?
Det är frågan alla bibelskolor söker svar på. Bibellinjen är inte annorlunda. Vår huvudkälla är Bibeln och tillämpningen av den i vår tid. Den pedagogiska grundhållningen är att styrkan finns i gruppen. Vi tror att alla har något att bidra med. Själva närvaron och delandet av tankar, kunskap och erfarenheter från var och en tillför något. Vi jobbar för att inkludera alla i den processen.

Jakob Drewitz

Varför ska man gå Bibellinjen?

Att testa och våga sådant som verkar spännande och kul och kanske lite läskigt kan vara viktigt och utvecklande. Jag kan lova att detta år kommer få dig att utvecklas både som person men också som medmänniska.

Bibelstudier i klassrum på Bibellinjen – en bibelskola i Jönköping

Equmenia och Equmeniakyrkan står bakom bibelskolan på Svf

Bibellinjen på Svf är en bibelskola som tillhör Equmeniakyrkan och Equmenia och har en särskild koppling till just Equmenia som är Sveriges största kristna barn- och ungdomsorganisation. Puls – Tro och Idrott är idrottsgrenen inom Equmenia. Puls vill möta det idrottsintresse som finns runtom i våra församlingar och föreningar.
Kika på Equmenias hemsida om du vill veta mer.

Inriktningar för fördjupning

Bibellinjen är en bibelskola med flera olika inriktningar. Bibel, Puls och Kreativ. Mer om inriktningarnas innehåll finns här.

Bibellinjens gemensamma ämnen

På Bibellinjen läser alla bibelgrunden i Nya- och Gamla testamentet tillsammans. Likadant med ledarskap, Andlig vägledning och Lära & Liv. Det innebär att vi oftast är en lite större grupp som delar intresset att söka djupare i Bibeln och dess ärende. Det tror vi är en styrka! Men vi tror också att det är en styrka att erbjuda den lite mindre klassen i de olika inriktningarna.

Gamla Testamentet: Vi går igenom Gamla Testamentets böcker, försöker förstå den tid de är skrivna i, kopplar till Jesus och Nya Testamentet samt våra egna liv.

Nya Testamentet: Vi går igenom Nya Testamentets böcker, försöker förstå den tid de är skrivna i, hur de kopplar till Gamla Testamentet samt till våra egna liv.

Lära & Liv: Vi går igenom den kristna trons innehåll och försöker utifrån detta formulera vår egen tro.

Andlig vägledning: Vi går igenom den kristna kyrkans andliga uttryck från kloster och retreat till lovsång och tillbedjan och konstaterar ofta att de olika traditionerna är olika språk för samma längtan efter Gud. I kursen ingår också personlig andlig vägledning.

Ledarmetodik: Denna kurs genomförs tillsammans med Equmenia och innebär att vi lär oss att leda barn och unga i tro inom olika verksamhetsfält.

Basgrupp: Klassen delas upp i smågrupper som fungerar såväl som samtals- som reflektions- och bönegrupper.

Idrott: Teoretiska studier förutsätter att kroppen hålls i trim. I detta ingår också pedagogik som kan användas för att leda andra.

Bo på skolan

Du vet väl om att du kan bo på vårt internat! Läs mer om internatet här.

Resor

Att resa när man går bibelskola svetsar samman gruppen. Under året kommer vi att göra en längre eller flera kortare studieresor. De senaste åren har resan gått till Israel/Västbanken, men vi har också utbyte och kontakter med såväl Hindustani Covenant Church i Indien som North park University i Chicago. Vi har också erfarenhet av resor i Moldavien, Italien och i Paulus fotspår i Turkiet.  Resan medför naturligtvis en självkostnad som varierar beroende på vart vi åker, men istället för att resa finns det möjlighet att istället göra praktik i församling.

Alma Melkstam

Varför ska man gå bibelskola på Svf?

Man får en väldigt bra och trygg grund att stå på genom att lära sig mycket om bibeln och sig själv. Du kommer att få ett fantastiskt år med nya vänner och roliga minnen.

Sidan uppdaterad 15 januari, 2024