fbpx

Collegelinjen – ett internationellt utbytesprogram

Collegelinjen på Södra Vätterbygdens folkhögskola & North Park University (NPU) är ett utbytesår som ger både nya spännande erfarenheter och vänner för livet! Programmet sträcker sig över två terminer med höstterminen förlagd till Svf i Jönköping, och vårterminen till North Park University i Chicago, USA. Collegelinjen är en bra förberedelse för fortsatta studier både i Sverige och i USA.

Sök Collegelinjen!

Antal platserOmfattningPlatsNästa kursstart
151 års heltidsstudierJönköping/Chicago19 augusti 2024

Hösten på Svf

Under höstterminen på Svf ligger det stort fokus på att bygga en gemenskap i gruppen. Uppleva folkhögskolan och förbereda för terminen på North Park. Genom ett spännande utbud av kurser får du redan på Svf en inblick i den amerikanska kulturen parallellt med andra roliga och lärorika ämnen.

Vi har under hela hösten en nära dialog med NPU och på vissa kurser undervisas även av en av universitetets professorer. Vid sidan av studierna lägger Svf stor vikt vid att erbjuda upplevelser utanför klassrummet. Det kan handla om utflykter och resor i närområdet och i Norden. Men också event på Svf tillsammans med studerande och lärare från andra linjer.

På fritiden finns det också stora möjligheter att hitta på roliga saker tillsammans runt om i Jönköping och på Svf. Vid sidan av dina klasskompisar på Svf kommer vi under hösten även att i olika forum få kontakt med studerande på NPU för att redan innan resan dit få möjlighet att knyta nya kontakter.

Sarah Attefall

NÄR gick du på Collegelinjen?

2021/22

HUR var det?

Tack vare collegelinjen fick jag upptäcka livet i Chicago tillsammans med mina vänner och lärare från SVF. Det gav mig möjligheten att fortsätta mina studier på North Park University vilket har tagit mig på många äventyr och öppnat många dörrar för mig.

Våren på North Park

På North Park University får du möjlighet att ta del av ett brett kursutbud. Dina intressen guidar dina val, och med hjälp av lärare på Svf hittar du en bra kombination av kurser som hjälper dig i rätt riktning. Livet på North Park är en hälsosam mix av studier och fritid med stora möjligheter att ta del av det som Chicago har att erbjuda.

Du bor även i skolans studentboende vilket ger dig en naturlig plats att knyta nya kontakter och gemenskaper. Vi uppmanar alla våra kursdeltagare att ta vara på tiden så mycket de kan genom att också engagera sig i diverse event på skolan. Det kan vara idrottsturneringar, körsång, intressegrupper och mycket mer.

Din tid på North Park kommer att ge dig bra möjligheter att gå vidare i studier eller jobb i Sverige eller, för dig som önskar, även fortsätta plugga på NPU. 

Bo på skolan

Du vet väl om att du kan bo på vårt internat! Läs mer om internatet här.

Kontakt

John Ahlström
john.ahlstrom@svf.fhsk.se

Sidan uppdaterad 13 juni, 2024