fbpx

Collegelinjen – Ett Internationellt utbytesprogram

Collegelinjen på Södra Vätterbygdens Folkhögskola & North Park University (NPU) är ett utbytesår som ger både nya spännande erfarenheter och vänner för livet! Programmet sträcker sig över två terminer med höstterminen förlagd på Svf i Jönköping, och vårterminen på North Park University i Chicago, USA. Collegelinjen erbjuder en fantastisk möjlighet för att uppleva något nytt samtidigt som du får med dig ovärderliga språkkunskaper, kulturutbyten och nya vänner.

Sista ansökningsdag 1 maj! Har du missat att ansöka, kontakta skolan för att höra om det kan vara idé att göra en sen ansökan.

Antal platserOmfattningPlatsNästa kursstart
151 års heltidsstudierJönköping/Chicago18 augusti 2021

Hösten på Svf

Under höstterminen på Svf ligger det stort fokus på att bygga en gemenskap i gruppen. Uppleva folkhögskolan och förbereda dig inför terminen på North Park. Genom ett spännande utbud av kurser får du redan på Svf en inblick i den amerikanska kulturen parallellt med andra roliga och lärorika ämnen.

Vi har under hela hösten en nära dialog med NPU och vissa kurser undervisas även av en av universitetets professorer. Vid sidan av studierna lägger Svf stor vikt vid att erbjuda upplevelser utanför klassrummet. Det kan handla om utflykter och resor i närområdet, i Sverige och Europa. Men också event på Svf tillsammans med elever och lärare från andra linjer.

På fritiden finns det också stora möjligheter att hitta på roliga saker tillsammans runt om i Jönköping och på Svf. Vid sidan av dina klasskompisar på Svf kommer vi under hösten även att i olika forum få kontakt med studerande på NPU för att redan innan resan dit få möjlighet att knyta nya kontakter.

Våren på North Park

På North Park University får du som student möjlighet att ta del av ett brett kursutbud. Dina intressen guidar dina val, och med hjälp av lärare på Svf hittar du en bra kombination av kurser som hjälper dig i rätt riktning. Livet på North Park är en hälsosam mix av studier och fritid med stora möjligheter att ta del av det som Chicago har att erbjuda.

Som utbytesstudent bor du även i skolans studentboende vilket ger dig en naturlig plats att knyta nya kontakter och gemenskaper. Vi uppmanar alla våra studenter att ta vara på tiden så mycket de kan genom att också engagera sig i diverse event på skolan. Det kan vara idrottsturneringar, körsång, intressegrupper och mycket mer.

Din tid på North Park kommer ge dig fantastiska möjligheter att gå vidare i studier eller jobb i Sverige eller, för dig som önskar, även fortsätta plugga på NPU. 

Kontakt

John Ahlström
john.ahlstrom@svf.fhsk.se

Sidan uppdaterad 4 juni, 2021