fbpx

Välkommen till Biblioteket

I Svfs bibliotek hittar du aktuell litteratur, tidningar och tidskrifter. Kom upp så hjälper vi dig gärna. Du kan också skicka ett mail till bibliotekarien, se längre ner på sidan. Du kan även söka direkt bland litteraturen i Svfs bibliotek.

Sök böcker och i våra databaser.

En kort informationsfilm om vårt bibliotek producerad av Moa Sten och Ida Persson på Film och medieproduktion.

Fråga bibliotekarien

Du kan också skriva en fråga direkt till bibliotekarien så hjälper hon dig så snart hon kan. Glöm inte att ange din egen epostadress så att du kan få svar. Du hittar bibliotekarien här.

Kortfakta om biblioteket

Vill du veta lite mer om hur det funkar med utlåning, var böckerna står eller hur man återlämnar kan du kika igenom den här lilla filmen. Hittar du inte svar på dina frågor ändå, är du självklart välkommen in.

Vanliga frågor

Hur länge är biblioteket öppet?
Biblioteket låses 17.00. Efter det kan deltagare och personal använda låskort/tag och pinkod för att komma in.

Hur lånar jag?
I vår informationsfilm kan du se hur du gör

Får man påminnelser på sina lån?
När ditt lån gått ut får du en påminnelse till din Svf-mail.  Lånetiden är 4 veckor. Tre dagar innan skickas det en förvarning om att lånet snart går ut. Då kan du göra omlån om du vill. Logga bara in  på vår hemsida eller på surfplattan i biblioteket.

Får man böter för försenade lån?
Vi har inga förseningsavgifter men efter tredje påminnelsen skickas det ut en faktura på 300:-/bok. Hittar du boken är det bara att lämna in den så river vi fakturan.

Hur kan jag använda biblioteket som studieplats?
Biblioteket är en bra studie- och arbetsplats. Här ska du kunna sitta och jobba i lugn och ro. Men ibland behöver man låta lite, då kan du/ni gå in i något av våra studierum om du  t.ex ska ha gruppdiskussioner, vill kolla på ljud-/filmklipp eller sitta och jobba ensam.

Var kan jag fika och äta lunch?
Om du blir fikasugen och har med dig  fika/mat så tar du med det en trappa ner till vårt kafé och sitter där medan du äter. Förutom det som serveras i vår matsal kan du också köpa fika från automaten i  kaféet.

Sidan uppdaterad 14 maj, 2024