fbpx

Ett stort internat med utsikt över stan

Yep. Vi är löjligt nöjda med att ha ett av Sveriges finaste internat. Lite partiska kanske vi är, men ett studentboende i stan, med utsikt över stan och naturen runt knuten. Kan man som studerande bo med ett bättre läge?

Antal husTotalt antal rumTotalt antal bäddar
4109158

Titta in på vårt internat!

Häng med Linnea och Petronella som ger en glimt av vad det är att bo på vårt internat. I detta ”hemma hos-reportage” visar de hur rummen ser ut på Solgården och berättar hur de tycker det är att bo på internat.

Ett internat mitt i sta’n med närhet till det mesta

Det låter som en sån där ”sälj-mening” och som inte stämmer när man kollar upp det. Och det är klart att man kan mena olika med mitt i stan och närhet. Men så här är det. Svfs internat ligger faktiskt i sta’n. Precis mellan Jönköpings stadspark och Vattenledningsparken.

Ett sådant läge för ett internat av den här storleken är faktiskt ganska ovanligt. Många folkhögskolor med internat ligger utanför tätorter, långt ut på landsbygden. Men vi är stolta över att ha ett stort internat beläget både vackert och i sta’n.

Med närheten till parkerna runt omkring finns det gott om rekreationsområden. Stigar för löpträning och utomhusgym. Och efter att besökt något av det kan du unna dig en pizza på Mariebo Pizzeria. Eller så gör du det ändå!

Stort, vackert och gott

Södra Vätterbygdens folkhögskola sträcker sig över ett ganska stort område. Sammanlagt finns ett 15-tal byggnader. Här finns förutom skolbyggnaderna inklusive internathusen och en idrottshall även konferenslokaler och några bostäder.

Svf är högt och vackert beläget och utsikten är något som de flesta tar med sig härifrån. Både som ett minne och på bilder i mobilen.

För att inte tala om maten och bullarna som vårt KRAV-märkta kök serverar till alla som bor på internatet. Personalen i vårt kök lagar mat som om den vore hemgjord. Men den är Svf-gjord, och i stor utsträckning på närproducerade råvaror.

Avstånd från Svf

Jönköping cityJönköping city3 km
AffärAffär1,5 km
BusshållplatsBusshållplats300 m
ResecentrumResecentrum 3 km
PizzaPizzeria300 m
Jönköpings stadsparkVattenledningsparken1 km
Jönköpings stadsparkJönköpings stadspark300 m
GymUtomhusgym300 m
BadplatsBadplats3 km

Enkelrum

På Svfs internat har vi ett antal enkelrum. Vissa har egen toalett och dusch medan andra delar i korridoren. Vi har också ett antal ”dubbletter”, två enkelrum som tillsammans delar en egen toalett och dusch.

Dubbelrum

En del av våra rum är så kallade dubbelrum där man bor tillsammans med en studiekamrat. Alla våra dubbelrum har egen dusch och toalett.

Finns på rummet

Du hyr rummet möblerat med säng, stol, skrivbord och gardiner. Det innebär att du kan inte flytta ut möblerna och ersätta med egna. Kudde, täcke, och överkast tar du med själv liksom lakan och handdukar.

I internatens kök finns utrustning för enklare matlagning t ex över veckohelger. Det finns även tallrik, bestick och mugg/glas.

Kostnad

Kostnaden för de olika rumstyperna varierar efter standard. Det hittar du mer om på sidan om kostnader.

Sidan uppdaterad 10 april, 2024