Grafisk design & kommunikation

Det finns så många utbildningar. Vad är det som gör att just Grafisk design- & kommunikation är rätt för dig? Vad innebär det att det är en folkhögskola som står bakom? Kommer jag att lära mig något? Får man jobb efteråt?
Självklart varierar svaren på frågorna ovan, men vi tror att vår utbildning håller hög klass och kvalité och vi får också höra det från våra elever, från praktikplatser, arbetsgivare och andra skolor.

Målet med utbildningen är att du ska skaffa dig tillräckliga kunskaper, både praktiskt och teoretiskt, för att kunna arbeta med grafisk formgivning inom informations- eller reklambranschen. Och glädjande nog är det många som efter avslutad utbildning går direkt till ett jobb i mediabranschen. Det kan vara som grafisk formgivare, AD eller AD-assistent, illustratör, webbdesigner, informatör och copywriter. Och säkert fler titlar än så. Mediavärlden kryllar ju av dem.
En hel del har på senare år använt vår utbildning som en grundutbildning för att söka vidare till andra skolor med större specialisering, såsom Berghs, HDK, Beckmans m.fl. Och några går utbildningen för sin egen skull – för att utveckla sitt formspråk och sitt skapande.

Oavsett skäl till att läsa på Gdk kommer det att vara två år då du jobbar med illustration, kommunikation, layout, svenska, foto, webbdesign, typografi, copy, UX, film, trycksaksproduktion och mycket mer. Det mesta du gör är projektinriktat, ofta i samarbete med andra. Dina idéer och tankar möter andras, slipas, utvecklas, kanske skrotas eller återuppstår till något nytt, bättre eller mer intressant.

Lisa Westerlund

När gick du Gdk?

Jag gick Gdk 2014-2016.

Vad var det bästa med Gdk?

Det bästa med Gdk var att man fick prova på så många olika saker och på så vis även hitta sitt favoritområde. Utbildningen är väldigt praktisk och det är på det viset enligt mig som man lär sig bäst. Den långa praktikperioden var också väldigt bra då man på det sättet knyter kontakter och får testa på allt man har lärt sig i det verkliga arbetslivet.

Vad gör du nu?

Nu arbetar jag på Nelly.com som är en ledande aktör inom mode på nätet. Här arbetar jag som retuschör. Dels retuscherar jag bilder till katalogen men även bilder till footers och kampanjer, Vilket är väldigt roligt!


Sidan uppdaterad 26 mars, 2020