fbpx

Lärarna på Gdk

Det är oss som du kommer att träffa dagligen på Gdk. Vi tror på den lilla gruppen med nära kontakt till lärarna och med flera timmars lärarledda lektioner varje dag. När ni arbetar enskilt eller i grupper med projekt så är vårt kontor bara några meter från klassrummen.

Med vår långa erfarenhet och nära koppling till arbetslivet ser vi till att ni får den relevanta och aktuella kunskap som era framtida arbetsplatser kräver. Vi är glada, men inte särskilt förvånade över att praktikplatserna år efter år ger mycket goda vitsord om praktikanterna som kommer från oss.

Så, vilka är då vi som undervisar på Grafisk design & kommunikation?

Leif Stålhammar

Linjeledare och tror att han därmed får bestämma på linjen. Vi låter honom tro det. Gillar typografi, linjer och mellanrum. Fixar gärna i InDesign, Illustrator och håller även i kameran ibland. Utanför skolan försöker han cykla eller springa, eller t o m spela innebandy – vilket han verkligen borde vara för gammal för. Leif gillar böcker, både att läsa, att titta på och att formge. 

Marie Tidquist Lundin

Marie Tidquist Lundin

En allkonstnär med särskilt fokus på bildbehandling, UX/UI och sånt. Det betyder att hennes främsta verktyg är Photoshop och Figma. Två dagar i veckan finns hon på Gdk och övrigt tid lägger hon på egna företaget Formkontakt där hon gör…typ samma sak, men dessutom illustrerar och formger logotyper.

Carlos Ravstam

Carlos Ravstam

En riktig filmälskare som gillar att prata, analysera, och titta på film. Men framförallt göra film. Älskar allt team work en filminspelning innebär. Planering och problemlösning och allt krångel som filmskapande handlar om.
När han inte är på Svf så gillar han att vara ute och löpträna. Han har också en hemlig dröm om att en dag bli en finanshaj…

Håkan Montelius

Håkan Montelius

Lärare i entreprenörskap och podd på Gdk, när han inte föreläser, modererar debatter eller producerar podd på annat håll. Undervisar även på Film- & medieproduktion och Journalistlinjen så ibland hittar du honom där istället – eller någonstans i närheten av en mikrofon eller en gitarr. Han drar också gärna ett skämt och är kvicktänkt som få.

Gabriella Fäldt

Gabriella Fäldt

Gabriella är vår lärare i copywriting och gillar – föga överraskande – ord och texter. När hon inte undervisar jobbar hon just som copywriter på Jönköpings kommun. Och när hon varken gör det ena eller andra så står hon förmodligen på en StåUpp-scen någonstans i Sverige.

Övriga lärare på Gdk

Utöver ovanstående personer så kommer ni att möta flera andra lärare, både från skolan men också externa föreläsare med specialkompetens inom videoproduktion, journalistik, upphovsrätt, marknadsföring m.m. Dessutom kommer det ibland förbi tidigare studerande som berättar om sin väg från Gdk och ut i arbetslivet.

Ja, det var vi som jobbar som lärare på Gdk. Men vad får man lära sig? Kolla in innehållet på Gdk här!

Sidan uppdaterad 8 september, 2023