fbpx

Vi som undervisar på Film- & medieproduktion

Nyfiken på vilka vi lärare är som undervisar på Film- & medieproduktion? Vi är ett bra gäng med bred gemensam kompetens och erfarenhet som alla brinner för att berätta. Var och en med sin särskilda kunskap och sina intressen. Här är en kort presentation.

Carlos Ravstam

Carlos Ravstam

Linjeledare och en riktig filmälskare som kan prata om film i evigheter. Brinner för teamarbetet och utmaningarna och glädjen i att skapa något tillsammans.
När han inte är på Svf så gillar han att vara ute och löpträna och försöker då och då träffa rätt i sina aktieaffärer.

Leif Stålhammar

Leif Stålhammar

Leif är en något udda fågel på Film- & medieproduktion – eftersom det han undervisar inte rör på sig det minsta. Det handlar om typsnitt, typografi, layout, logotyper och sammanhang. Samt att han går igenom hur Illustrator fungerar, vilket i sin tur går att använda för att animera illustrationer i t.ex. After Effects. När han inte undervisar på Film- & medieproduktion hänger han mest med Grafisk design & kommunikation där han också är linjeledare.

Håkan Montelius

Håkan Montelius

På Film- & medieproduktion är sociala medier Håkans grej. Han har koll på allt som är värt att ha koll på. Han är hemma på digitala plattformar om man säger så.
Håkan undervisar också på Journalistlinjen och Grafisk design & kommunikation på Svf samt frilansar som podd-producent och journalist.

Pernilla Arvidsson

Pernilla Arvidsson

Undervisar i podd.

Utöver oss ordinarie lärare på Film- & medieproduktion har vi över året också ett antal gäster som undervisar och eller delar med sig av sina upplevelser och erfarenheter från tv- och filmproduktion och mediebranschen.
Exempel på gäster är Anders Wall som är musiker, ljudtekniker och ljuddesigner. Niclas Wilhelmsson som har gjort trailers både som frilans och hos Svt och TV4/C More. Lene Willumsen, scenograf med många års erfarenhet av film- och TV-produktion. David F Sandberg och Lotta Losten, regissör och skådespelerska med rötter i Jönköping men numera bosatta i Hollywood där de jobbat med filmer som bland annat Lights Out, Annabelle: Creation och Shazam!

Sidan uppdaterad 21 mars, 2023