fbpx

Sök till Film- & medieproduktion

Gå direkt till söksidan

Såhär går det till att söka till Film- & medieproduktion

  1. Skicka först in din digitala ansökan via Schoolsoft. Du hittar länk till ansökningsformuläret på söksidan som vi länkar till längst upp på den här sidan. Ange vilken av de två provdagarna du vill delta vid när du skickar in din ansökan.
Provdagar för antagning 202324 april och 3 maj
  1. Du väljer provdag när du gör din ansökan. Mer info gällande tider och innehåll för provdagen får du via e-post.

  2. Delta och lämna in de uppgifter du får under provdagen.

    För att fullfölja din ansökan och kunna bli antagen till Film- & medieproduktion behöver du alltså både skicka komplett digital ansökan och delta vid någon av provdagarna.

  3. Cirka en vecka efter att båda provdagarna är genomförda meddelar vi om du blivit antagen, fått en reservplats* eller om du tyvärr inte fick plats.

    * Ett litet antal reservplatser delas ut. Får du en reservplats har du chans att bli antagen om någon lämnar återbud eller tackar nej till sin plats.

Provdagen

Under provdagen genomförs ett antal uppgifter och en intervju som hjälper oss att bedöma ditt intresse, engagemang och dina förkunskaper inom film och berättande med rörliga bilder. Resultaten på provdagen ligger till grund för vilka som slutligen antas. Testerna graderas gemensamt av lärarna på Film- & medieproduktion för en så rättvis och opartisk bedömning som möjligt.

Provdagen ger även dig en möjlighet att ”känna på Svf”, möta oss som undervisar, känna av miljön och prata med nuvarande studerande mm.

Antagningskrav

Film- & medieproduktion är en eftergymnasial filmutbildning och därför krävs grundläggande behörighet för högskola eller yrkeshögskola för att kunna bli antagen. Saknar du det finns det möjlighet att ansöka om prövning av reell kompetens, om det läser du mer här.

Vi behöver också en fullständigt ifylld och komplett ansökan, med bifogade betyg, personbevis, samt ett personligt brev, där du berättar om din bakgrund och varför du vill gå just vår filmutbildning.

Vi strävar efter en blandad grupp med en bred gemensam erfarenhet i vårt antagningsförfarande. Alla har någonting att bidra med, och alla har något att lära.

Film- & medieproduktion

Så här gör vi uttagningen

När vi fått in alla resultat från provdagarna går vi igenom allt material. Vi tittar på hur du tagit dig an de uppgifter du fått, på vilket sätt du löst dem, och resultatet på det du lämnat in. Vi väger också in intervjun och det personliga brevet.
Utifrån våra samlade bedömningar väljer vi sedan ut 16 personer som vi antar till filmutbildningen. Vi lägger också stor vikt vid gruppsammansättningen och ser till den blivande gruppens helhet.

Reservplatserna rangordnas inte utan alla har samma chans. Om någon av de antagna väljer att tacka nej till sin erbjudna plats ser vi till vem av reserverna som kan fylla just den platsen på ett bra sätt.

Studiestöd

Film- & medieproduktion är en eftergymnasial yrkesutbildning som berättigar till studiestöd från CSN, läs mer på www.csn.se.

Sidan uppdaterad 14 april, 2023