Frågor & svar

Hur många blir antagna?

10-16 studerande.

Vad är det för slags prov på provdagen?

Olika typer av uppgifter som berör film, ljud, språk och allmänbildning. Dessutom gör vi gruppintervjuer med de sökande.

Vilka meriter krävs för att man ska ha chans att bli antagen?

Grundläggande behörighet för högskolestudier. Du kan också ansöka om prövning av reell kompetens. Vi tar stor hänsyn till intervjun med dig och proven du gjort på provdagen.

Hur mycket går ni på betyg?

Betygen vägs in i den övriga bedömningen av dina meriter, men är inte utslagsgivande.

Hur lång är utbildningen?

2 terminer, med start i augusti.

Är det svårt att få jobb efter utbildningen?

Då detta är en ny utbildning är det svårt att säga säkert. Det vi dock kan konstatera är att film och medieproduktion ligger i tiden och är efterfrågade kvalifikationer på arbetsmarknaden. Vår erfarenhet är också att den som målmedvetet arbetat ambitiöst under praktiska yrkesutbildningar på folkhögskola har goda chanser att få jobb inom områden relaterat till utbildningen. 

Kan man få bo på skolan?

Svf har ett internat med plats för ca 130 boende. Standarden varierar från dubbelrum med handfat till enkelrum med dusch och wc. Kostnaderna för att bo på internatet med obligatorisk helpension varierar beroende på enkelrum eller dubbelrum. Den som väljer att inte bo på Svf betalar en s k externatavgift som inkluderar fika, en del måltider, försäkringar mm. Du kan läsa mer om aktuella kostnader här.

Sidan uppdaterad 25 mars, 2020