fbpx

Lärarna på Collegelinjen

John Ahlström

John Ahlström

En social kille från västkusten som sedan många år slagit ner sina bopålar i Jönköping. På Collegelinjen är han linjeledare och undervisar bl.a. i Socialt arbete och Livsåskådning. Han tycker Collegelinjen är det bästa av två världar – Svf och NPU.
John är också idrottskillen med stort hjärta för fotboll och främst Arsenal. Och Chicago Fire i MLS såklart. 

Cecilia Eklind

Cecilia Eklind-Bergqvist

En glad och lugn anglofil som slagit sig till ro i Jönköping efter många år i England. På Collegelinjen undervisar hon därför helst i engelska, på engelska.
Cecilia är intresserad av allt som gör livet gott – och det är mycket – skogen, vattnet, staden, landet, mat och dryck. Hon gillar också sport – på håll – och när det gäller fotboll är det främst Tottenham som finns i hennes hjärta.

Ched-Eric Bergman

Chad Eric Bergman

Chad Eric has been at the helm of North Park’s theatre program since 2002. And he has also maintained his own professional career in Chicago’s theatre world as the co-founder and Producing Artistic Director for Akvavit Theatre. This is the best formula he could imagine: “I have the awesome and humbling responsibility to train the next generation of theatre makers at the same time that I get to make theatre in Chicago,” he says.

Ida Hiben

Ida är en tidigare Collegelinje-studerande som sedan några år är hemflyttad till Jönköping efter nästan 9 år i Chicago. I USA arbetade Ida på North Park University och ansvarade för internationella studenter och utbytesprogram – alltså en expert på allt som har med NPU och Chicago att göra! På Collegelinjen undervisar hon i amerikansk kultur och interkulturell kommunikation.
Ida mår som bäst när hon är ute i löpspåret, umgås med familj och vänner, eller går på långa promenader i naturen med goda fikapauser.

Förutom personerna ovan så kommer ni att möta flera lärare både från skolan men också föreläsare som kommer som gäster.

Sidan uppdaterad 9 maj, 2023