fbpx

North Park University i Chicago, Illinois

Vårterminen på Collegelinjen tillbringas på North Park University (NPU) som ligger i norra delen av den fantastiska staden Chicago, Illinois, USA. Chicago är en stad med mångfald, kultur, sport och fantastiska matupplevelser. Och det kommer att vara ditt hem och studieplats för en termin.

North Park University är ett universitet som grundades av svenska migranter 1891 och som idag har studenter från hela världen, ett stort utbud av kurser och ett fantastiskt campus med caféer, stort gym och sportanläggning och ett pulserande studentliv.

Boende på North Park University

Under vårterminen på North Park University bor du i studentrum på campus som du delar med en amerikansk student. Varje våning har gemensamt badrum, dusch och toalett samt kök och tvättstuga. Du har gångavstånd till dina föreläsningssalar, cafeterian, sportanläggning, och till tunnelbanan som tar dig ner till downtown och resten av staden. 

Här kan du läsa mer om hur boendet på NPU ser ut.

Kurser på North Park University

Det finns ett stort utbud av kurser att välja att studera på North Park, allt beror på dina intressen och framtida studieplaner. Då deltagare som studerar på Collegelinjen anses vara utbytesstudenter så kommer de flesta introduktions- och fristående kurser i utbildningsprogrammen vara möjliga att registrera sig för. Har du tidigare läst kurser på universitets- och högskolenivå kan du även kvalificera för mer avancerade kurser. Tidigare collegelinje-deltagare har läst kurser i bland annat musik, psykologi, retorik, politik, engelska, ekonomi, konst, historia och språk. Under höstterminen på Svf får du hjälp att söka kurser både från Svf-lärare och personal från NPU. 

Här kan du läsa mer om vilka utbildningar och kurser som NPU erbjuder.

Sociala aktiviteter på North Park

Studentlivet på North Park University är rikt på möjligheter och ett sätt att involvera sig på campus. Det finns bland annat körer och teatergrupper, kulturella studentgrupper, idrottslag och grupp- och personlig träning. Det finns också en avdelning på campus som arrangerar större events för studenter både på campus och runt om i Chicago. På amerikanska universitet är “school spirit” viktigt. Därför samlas ofta hela skolan för att heja på sina idrottslag och för att fira olika högtider tillsammans. 

Här kan du läsa mer om de olika aktiviteterna som finns på NPU.

Chicago, Illinois

Chicago är en stad i världsklass och det finns ett brett utbud av shopping, musik & kultur, mat och sightseeing. På kvällar och helger kan du passa på att besöka downtown, museer, kaféer och restauranger. Eller kan du utforska några av Chicagos 77 olika stadsområden. Alla unika med sin egen historia, arkitektur och känsla. 

Resa i USA under springbreak

Under springbreak, som är en vecka i mars, och på påsklovet, en långhelg, finns möjlighet att resa och upptäcka USA. Studentvisumet tillåter även att man som utbytesstudent kan vara kvar i USA 30 dagar efter att studietiden är avslutad. Många tidigare deltagare på Collegelinjen har utnyttjat det och gjort en längre resa i landet innan de åker hem. 

Sidan uppdaterad 5 mars, 2021