fbpx

Lärarna på Journalistlinjen

Det är oss du kommer träffa på Journalistlinjen. Vi är ett gäng som brinner för det vi gör. Vi har lång erfarenhet och nära koppling till mediebranschen vilket gör att du får relevant och aktuell kunskap. Det vill vi gärna förmedla vidare till dig.

Pernilla Arvidsson

Pernilla Arvidsson

Linjeledare. Älskar radio. Kan prata sig varm om nerven i en livesändning eller känslan när ett grävjobb ska publiceras. Har 15 år på Sveriges Radio i ryggen. Tidigare programledare i bland annat Karlavagnen, guldspadevinnare och dokumententärmakare. Pernilla får lätt social abstinens om hon inte har något på gång, älskar en bra bok och att se sig om.

Peter Johnson

Peter Johnson

En sann publicist med stort intresse för nyheter. Världen över. Älskar tidningar och samlar på dem. Är linjens egen wikipedia, det Peter inte vet är inte inte värt att veta. Genom åren har Peter utbildat över 1000 journalister och det är han förstås stolt över. Hans kurser har gått på export till Ukraina, Belarus, Sydafrika, Namibia, Sri Lanka, Laos… Är aktiv i Reportrar utan gränser och brinner för fackliga frågor. Har varit  klubbordförande i flera lokala medier och suttit i Journalistförbundets yrkesetiska nämnd.

Daniel Johansson

Daniel Johansson

Journalist som föll för TV/film-mediet. Varvar sina föreläsningar med jobbet som videospecialist på SVT. Följer du deras nyheter digitalt är det stor chans att Daniel satt vinkel, rubrik eller klippt inslaget.  Han är den som har bäst koll på tekniken på linjen och har ett udda intresse – papegojor och det kan han berätta om någon gång om du kommer hit.

Håkan Montelius

Håkan Montelius

Lärare i samhällskunskap för journalister och ekonomi när han inte är nyhetsankare på Aftonbladet Tv, Svd Näringsliv, föreläser eller gör en podd. Det kan hända att du kommer hitta Håkan med en gitarr, då vill han sjunga. Han drar också gärna ett skämt och är kvicktänkt som få. Vill du veta mer om sociala medier är det till Håkan du vänder dig. 

Ragnar Järhult

Författaren, journalisten och snickaren som undervisar om reportagets alla former. Ragnar står med fötterna på jorden och räds inte orden. Han älskar att sjunka ner i en text och kan analysera orden som få. Att ta journalistiken och orden på allvar är viktigt. Vill du dessutom veta hur du får ut en handling eller hur du kartlägger en person är det Ragnar du frågar. Har dessutom räddat många byggnader i bygden genom sin kunskap i byggnadsvård.

Rebecka Montelius

Lärare i journalistisk metodik. Det Rebecka inte vet är antagligen inte värt att veta.  Hon brinner för grävande journalistik, är alltid på gång och ingen kan hålla lika många bollar i luften som Rebecka. När hon inte är på Svf är hon grävande reporter på P4 Jönköping, Sveriges Radio. Du kommer inte missa henne.

Övriga lärare

Utöver oss som jobbar regelbundet på journalistlinjen träffar du flera andra lärare. Både från skolan men också föreläsare med specialkompetens i branschen.

Sidan uppdaterad 6 december, 2021