fbpx

Lärarna på Journalistlinjen

Det är oss du kommer träffa på Journalistlinjen. Vi är ett gäng som brinner för det vi gör. Vi har lång erfarenhet och nära koppling till mediebranschen vilket gör att du får relevant och aktuell kunskap. Det vill vi gärna förmedla vidare till dig.

Pernilla Arvidsson

Pernilla Arvidsson

Älskar radio. Kan prata sig varm om nerven i en livesändning eller känslan när ett grävjobb ska publiceras. Har 15 år på Sveriges Radio i ryggen. Tidigare programledare i bland annat Karlavagnen, guldspadevinnare och dokumententärmakare. Pernilla får lätt social abstinens om hon inte har något på gång, älskar en bra bok och att se sig om.

Håkan Montelius

Håkan Montelius

Linjeledare. Lärare i samhällskunskap för journalister och ekonomi när han inte är nyhetsankare på Aftonbladet Tv, Svd Näringsliv, föreläser eller gör en podd. Det kan hända att du kommer hitta Håkan med en gitarr, då vill han sjunga. Han drar också gärna ett skämt och är kvicktänkt som få. Vill du veta mer om sociala medier är det till Håkan du vänder dig. 

Rebecka Montelius

Lärare i journalistisk metodik. Det Rebecka inte vet är antagligen inte värt att veta. Hon brinner för grävande journalistik, är alltid på gång och ingen kan hålla lika många bollar i luften som Rebecka. När hon inte är på Svf är hon grävande reporter på P4 Jönköping, Sveriges Radio. Du kommer inte missa henne.

Jonatan Nilsson

Jonatan Nilsson

Lärare i videojournalistik. Jonatan har alltid haft en dragningskraft till berättelser och berättande oavsett vilken form. Efter flera år på olika nyhetsredaktioner, mest som videojournalist på Svt i Jönköping, har han lärt sig att hitta det där som gör en berättelse tydlig och intressant. 

Det han inte kan om teknik lär han sig gärna och han delar villigt med sig av sin kunskap. När han inte undervisar på Svf har han ofta något spännande filmuppdrag med sitt egna företag. Men är han ledig är han förmodligen med sin stora familj eller i skogen och spelar discgolf.

Övriga lärare

Utöver oss som jobbar regelbundet på journalistlinjen träffar du flera andra lärare. Både från skolan men också föreläsare med specialkompetens i branschen.

Sidan uppdaterad 8 september, 2023