Statusuppdatering med anledning av coronaviruset

14 maj, 2020

Just nu är vi i slutskedet av våra antagningsprocesser. Några linjer är klara, några inte ännu. Men gemensamt för alla våra linjer är att vi haft ett högre söktryck än vanligt. Det är jätteroligt för oss, men samtidigt tråkigt att behöva göra flera besvikna över att vi inte har möjlighet att ta emot alla som vi skulle vilja.

Vårens provdagar har precis som mycket annat den här våren genomförts på distans. För några linjer var detta helt nytt, medan några åtminstone delvis haft prov på distans tidigare. Oavsett vilket, tycker vi att det fungerat över förväntan bra, och vi vill tacka alla er som engagerat deltagit vid någon av våra provdagar.

Särskilt roligt tycker vi det är att vi till hösten startar vår nya linje Film- & medieproduktion. Vi är i full gång med att förbereda rummen för filmstudenterna och vi ser med förväntan fram emot att även få ha en filmlinje på Södra Vätterbygdens folkhögskola.

Studier på Svf campus i höst?

Vi vet naturligtvis inte mer än någon annan om hur situationen med coronaviruset kommer att se ut efter sommaren. Men vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och hoppas såklart på att vi ska kunna ses på plats på Svf i augusti. Det är så vi planerar och så det kommer bli så länge det inte är mot myndigheternas rekommendationer och riktlinjer. Och även om det fungerat väldigt bra med distansstudier på Svf under våren så vill vi ju inget hellre än att kunna mötas och utvecklas tillsammans på plats.

Våra kurser med internationellt utbyte

På Svf har vi flera linjer med internationellt utbyte. Alla kommer bli av men det kommer att se lite annorlunda ut.

Collegelinjen blir College Special med ett förändrat upplägg under hösten. Glokal kommer istället att ges som vårterminskurs men under hösten bli Bibel internationell i samarbete med Apg 29 och Glokal.