fbpx

Samtidsdialogen

Vi erbjuder korta föreläsningar från kompetenta talare, samtal i smågrupper och möjlighet att ställa frågor.

Världen och vår överlevnad i undergångens tid – ett dygn om förundran, hopp och handling i klimatkollapsen.

Denna konferens passar dig som är intresserad av miljö- och klimatfrågor och önskar att få mer kunskap och samtala med andra om det. Föreläsarna är med hela konferensen och samtalen runt måltiderna är viktiga.

Konferensen flyttad till 24-25 mars 2023 — välkommen med din anmälan redan nu!

TidPlatsPris
24-25 mars 2023Södra Vätterbygdens folkhögskola, JönköpingFrån 695 kr

Rapporter om vår jord är allt mer alarmerande. Vad kan du och jag göra? Hur kan man tänka? Som enskild individ är vi sårbara, tillsammans är vi starka. Du som deltar i denna konferens får verktyg och en möjlighet att möta andras erfarenhet och dela din egen.

Konferens innehåller fyra 40 minuters föreläsningar, därefter samtal i smågrupper och en frågestund till föreläsaren. Vetenskap, teologi och praktik vävs samman. Vi äter god mat och lägger stor vikt vid samtalen runt borden. Vi samarbetar med organisationerna God Jord, Grön Kyrka och Erikshjälpen, som alla arbetar med hållbarhet. De finns på plats och Erikshjälpen ordnar dessutom med en Pop-Up butik på plats för oss.

Vi tror att du får med dig nya erfarenheter, god vänskap och utmanande tankar om hur vi kan vara med och påverka våra liv och vår miljö.

Anmälan gäller hela programmet fre-lör. Ej möjligt att anmäla sig till enskilda föreläsningar.

Föreläsare

Stefan Erdman

Stefan Edman

Biolog och författare. Stefan Edman är biolog (fil mag i biologi, kemi, oceanografi och naturgeografi vid Göteborgs universitet) och teknologie hedersdoktor vid Chalmers. 2013 rankades han av tidningen Miljöaktuellt som nr 24 av Sveriges 100 ”miljömäktigaste”. Han har skrivt drygt 50 böcker i ämnet och varit miljösakkunnig till statsministern. Stefan har också gjort statliga utredningar, mest känd är nog ”Bilen Biffen Bostaden- om hållbar konsumtion.”

Annelie Anderberg

Annelie Anderberg

Greenfluencer, poddare och verksamhetsutvecklare för hållbarhet på studieförbundet Bilda sydväst. Annelie brinner för att göra bryggan mellan skapelseomsorgen och lärjungaskapet tydlig, och betonar vikten av en kulturell och gemensam omställning/omvändelse där vi människor genomsyras av insikten att vi är en del av skapelseväven.

Karin Staberg

Karin Staberg

Hållbarhetsspecialist. Blivande intern som Affärsutvecklare inom hållbarhet på Science Park Jönköping. Arbetat senaste 10 åren på Erikshjälpen Second Hands huvudkontor. Senast som Marknads- och konceptchef med ansvar för att utveckla butikskoncept, marknadsföra och göra secondhand mer tillgängligt för fler målgrupper. Var även med och byggde och lanserade branschens första fullskaliga e-handel – secondhand.se. Karin tror på förändring genom förflyttande av normer och beteenden som en viktig del till grön omställning. Nyfiken på: cirkulär ekonomi, människor och skogenDrivs av: förändringskraft genom samarbeten.

Kostnad

Priserna är per person. Konferensprogrammet och alla måltider ingår i alla priser. Kostnaden varierar med boendetyp.

EnkelrumDel i dubbelrumEgetboende
1 295 kr995 kr695 kr

Arrangörer

Immanuelskyrkan Jönköping, Equmeniakyrkan Region Öst, Södra Vätterbygdens Folkhögskola och Studieförbundet Bilda bär en gemensam vision om att skapa samlingspunkter där vi får samtala och utmanas i relevanta frågor. Ett sätt är att anordna en konferens per termin, där temat är aktuellt och utmanande.

Sidan uppdaterad 11 oktober, 2022