fbpx

Samtidsdialogen

Vi erbjuder korta föreläsningar från kompetenta talare, samtal i smågrupper och möjlighet att ställa frågor.

Världen och vår överlevnad i undergångens tid – ett dygn om förundran, hopp och handling i klimatkollapsen.

Denna konferens passar dig som är intresserad av miljö- och klimatfrågor och önskar att få mer kunskap och samtala med andra om det. Föreläsarna är med hela konferensen och samtalen runt måltiderna är viktiga.

TidPlatsPris
21-22 oktoberSödra Vätterbygdens folkhögskola, JönköpingFrån 695 kr

Rapporter om vår jord är allt mer alarmerande. Vad kan du och jag göra? Hur kan man tänka? Som enskild individ är vi sårbara, tillsammans är vi starka. Du som deltar i denna konferens får verktyg och en möjlighet att möta andras erfarenhet och dela din egen.

Konferens innehåller fyra 40 minuters föreläsningar, därefter samtal i smågrupper och en frågestund till föreläsaren. Vetenskap, teologi och praktik vävs samman. Vi äter god mat och lägger stor vikt vid samtalen runt borden. Vi samarbetar med organisationerna God Jord, Grön Kyrka och Erikshjälpen, som alla arbetar med hållbarhet. De finns på plats och Erikshjälpen ordnar dessutom med en Pop-Up butik på plats för oss.

Vi tror att du får med dig nya erfarenheter, god vänskap och utmanande tankar om hur vi kan vara med och påverka våra liv och vår miljö.

Föreläsare

Stefan Erdman

Stefan Erdman

Biolog och författare. Stefan Edman är biolog (fil mag i biologi, kemi, oceanografi och naturgeografi vid Göteborgs universitet) och teknologie hedersdoktor vid Chalmers. 2013 rankades han av tidningen Miljöaktuellt som nr 24 av Sveriges 100 ”miljömäktigaste”. Han har skrivt drygt 50 böcker i ämnet och varit miljösakkunnig till statsministern. Stefan har också gjort statliga utredningar, mest känd är nog ”Bilen Biffen Bostaden- om hållbar konsumtion.”

Jacob Ämterlind

Miljövetare och teolog med livslång kärlek till naturen och med stort intresse för miljöfrågor och ekoteologi. Arbetar som generalsekreterare för Svenska Alliansmissionens Ungdom och som projektledare på biståndsorganisationen Diakonia.

Bor med fru och barn på landet söder om Jönköping.

Karin Staberg

Karin Staberg

Hållbarhetsspecialist. Blivande intern som Affärsutvecklare inom hållbarhet på Science Park Jönköping. Arbetat senaste 10 åren på Erikshjälpen Second Hands huvudkontor. Senast som Marknads- och konceptchef med ansvar för att utveckla butikskoncept, marknadsföra och göra secondhand mer tillgängligt för fler målgrupper. Var även med och byggde och lanserade branschens första fullskaliga e-handel – secondhand.se. Karin tror på förändring genom förflyttande av normer och beteenden som en viktig del till grön omställning. Nyfiken på: cirkulär ekonomi, människor och skogenDrivs av: förändringskraft genom samarbeten.

Kostnad

Priserna är per person. Konferensprogrammet och alla måltider ingår i alla priser. Kostnaden varierar med boendetyp.

EnkelrumDel i dubbelrumEgetboende
1 295 kr995 kr695 kr

Arrangörer

Immanuelskyrkan Jönköping, Södra Vätterbygdens Folkhögskola och Studieförbundet Bilda bär en gemensam vision om att skapa samlingspunkter där vi får samtala och utmanas i relevanta frågor. Ett sätt är att anordna en konferens per termin, där temat är aktuellt och utmanande.

Sidan uppdaterad 15 juni, 2022