fbpx

Tack Birgitta, Inger och Gunnar!

23 april, 2024
Avtackning styrelsemedlemmar 2024

På årsstämman avtackades tre styrelseledamöter, alla med många år i styrelsen på Svf. På bilden från höger ses Inger Gustafsson som varit ledamot sedan 2010, Birgitta Hagström sedan 2012 och Gunnar Gunnarsson sedan 2013. Gunnar har dessutom varit ordförande sedan 2016.

Rektor Anders Georgsson uttryckte skolans varma tack för deras mångåriga arbete och stora engagemang för Svf. Som nya ledamöter i styrelsen valdes Marie Jildestedt, Huskvarna, Maria Linder, Tranås och Andreas Karlsson, Nässjö och som ny ordförande valdes Gun-Ann Öholm Jansson, Eksjö. Anders Georgsson hälsade alla fyra varmt välkomna in i nya och viktiga uppgifter på skolan.

Stämman behandlade som vanligt redovisning av verksamhet och ekonomi för föregående år. Verksamhetsmässigt var 2023 återigen ett bra år med välfyllda kurser och internat. Samtidigt var 2023 ett tufft år ekonomiskt med minskade statsbidrag och ökade kostnader för inte minst el, pellets och livsmedel. Trots ekonomiskt underskott föregående år står Svf fortsatt stabilt ekonomiskt. Nu genomförs omställningsarbete med fokus på ekonomi i balans och att utveckla verksamheten. Vi ser att det finns stora utmaningar framåt. Folkhögskolan som utbildningsform behövs i det svenska utbildningssystemet mer än någonsin. 

Svf:s årsstämma ägde rum den 22 april 2024.