Ny hemsida

Äntligen kan vi presentera skolans nya hemsida! Det gamla sajten hade blivit lite till åren, och behövde fräschas upp, dels struktur- och utseendemässigt, men framför allt byggde den på föråldrad teknik.

Denna nya hemsida är byggd med framtiden i åtanke. Idag är det fler och fler som surfar på nätet med sina smarta telefoner och surfplattor. Det ställer stora krav på att hemsidan ska fungera på olika skärmstorlekar, olika webbläsare etc. Du kommer att märka att hemsidan automatiskt anpassar sig till den pryl du surfar in på hemsidan med. Är det en liten skärm, ja då arrangeras innehållet om så att allt får plats och det blir enkelt att navigera och hitta rätt.

Målet är också att få hemsidan så tillgänglig som möjligt för de som använder olika slags hjälpmedel som t.ex. skärmläsare. Har man nedsatt syn ska man ändå kunna få ta del av innehållet på hemsidan.

En hemsida är i ständig förändring och måste hållas levande och uppdaterad för att vara relevant. Denna hemsida är inte helt färdigbyggd, men är ändå så pass klar att den fungerar att lanseras skarpt. Det kommer att tillkomma fler funktioner den närmaste tiden.

Upptäcker du några konstigheter på sajten, saker som inte fungerar eller något du saknar? Skicka mig ett mail så ska vi se om vi kan lösa det.

Ola Christensson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *