Med anledning av Covid 19

17 juni, 2020

Svf följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens (FHM) och WHO:s rekommendationer gällande Covid 19 (coronaviruset). Vi förstår att det kan finnas frågor om hur vi planerar inför hösten och här har vi ställt samman information som vi uppdaterar under sommaren.

Vi fortsätter betona vikten av att vi alla tvättar händerna ofta och noggrant med tvål och vatten, att vi håller avstånd till andra människor samt att vi inte går till jobbet/skolan om vi har symtom. Det är viktigt att vi alla begränsar sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i arbetslivet, i skola och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningens omfattning. Det är enkla regler som hjälper oss alla.

Terminstarten

Vi planerar för att starta kurserna här på Svf den 19 augusti, helt enligt nu gällande rekommendationer från FHM avseende vuxenutbildning. Hur vi lägger upp startdagen, återkommer vi till i augusti.

Internatet

Internatet kommer att vara öppet och vi planerar för inflyttning den 18 augusti. Tiden vi satt ut för det är mellan kl 16.00 och 19.00, men det kan hända att vi utökar tiden eller schemalägger inflyttningen. Då får du som ska bo på internetet meddelande om det i god tid. Självklart är det viktigt att du som bor på internatet håller avstånd också där.

Undervisning , matsal m m

Vi möblerar alla lektionssalar så att ni kan sitta utspritt för attt hindra smittspridning. Det gäller naturligtvis också rasterna, det är lika vitkigt att hålla avstånd i uppehållsrum. Vi lägger också upp ett schema med mattider så att vi undviker trängsel i matsalen. Och för dig som har med egen lunchlåda finns flera platsr att välja på när du ska äta din lunch. Förmiddagsfikat serveras på ett antal stationer. Schemamässigt kan det bli något längre dagar för att undvika större grupper i skolans lokaler. Större gemensamma samlingar (fler än 50 personer) planerar vi inte för. Forum, konserter m m kommer vi att genomföra i mindre grupper alternativt digitalt.

Önskar alla en fin sommar!

Men innan vi kommer fram till den 19 augusti, väntar sommaren på oss! Vi på Svf önskar er alla en fin sommar, som naturligtvis inte kommer att bli som vanligt men samtidigt ge möjlighet till en annorlunda planering för, förhoppningsvis, soliga sommardagar på hemmaplan!