Grattis Oskar & Markus

De studerande på linjen Grafisk form & kommunikation har nu haft sin slututställning av sina projektarbeten. Under fem dagar har utställningen suttit uppe på Linnman Gallery i Jönköping. På fredagkvällen var det vernissage och det kom väldigt mycket folk som nyfiket kollade in de studerandes slutprojekt. Med tilltugg från Matvarufabriken intill och skön musik från några DJs skapades en god stämning på galleriet.

Traditionsenligt så delade Anna Furberg och Madeleine Hollender från Bolt Kommunikation ut ett stipendium till den studerande som gjort det mest kvalitativa arbetet. Priset är “Som en blixt från klar himmel”-stipendiet på 5000 kr. Bolt bedömer varje slutarbete både ur ett kommunikativt och kvalitetsmässigt perspektiv. Kriterier som kreativ höjd, nytänkande, teoretisk analys, grafiskt formspråk samt förmåga att använda språket för kommunikation beaktas.

Årets startfält var ovanligt jämt och det var svårt att kora en enskild vinnare. Men fyra finalister valdes slutligen ut som ansågs ha gjort de bästa slutprojekten. De var Markus Wikenstål, Oskar Hjelm, Judit Viktorsson samt Robin Sandberg.

Efter att ha läst upp motiveringen så presenterades därpå årets stipendiater som blev Oskar och Markus. De premierades för deras gemensamma projekt som bestod i att lansera ett nytt klädmärke, Særdeles. Vi säger grattis till Oskar och Markus och hoppas att prispengarna kan hjälpa dem att föra deras nya klädmärke framåt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *