Lärarna på Gdk

Det är oss som du kommer att träffa dagligen på Gdk. Vi tror på den lilla gruppen med nära kontakt till lärarna och med flera timmars lärarledda lektioner varje dag. När ni arbetar enskilt eller i grupper med projekt så är vårt kontor bara några meter från klassrummen.

Med vår långa erfarenhet och nära koppling till arbetslivet ser vi till att ni får den relevanta och aktuella kunskap som era framtida arbetsplatser kräver. Vi är glada, men inte särskilt förvånade över att praktikplatserna år efter år ger mycket goda vitsord om praktikanterna som kommer från Gdk.

Leif Stålhammar

Linjeledare och tror att han därmed får bestämma på linjen. Vi låter honom tro det. Gillar typografi, linjer och mellanrum. Fixar gärna i InDesign, Illustrator och håller även i kameran ibland. Utanför skolan försöker han cykla eller springa, eller tom spela innebandy – vilket han verkligen borde vara för gammal för. Leif gillar böcker, både att läsa, att titta på och att formge. 

Simon Sandgren

En internetentusiast med passion för digital kommunikation. Simon håller koll på WordPress, sökoptimering och sociala medier. Dessutom brukar han filma, redigera film och spela musik. På fritiden cyklar han mountainbike eller kollar någon dokumentär eller tutorial på Youtube.
Kanske inte den mest organiserade i Gdk-gänget, men han har många andra fina egenskaper.

Maria Cohen Nycander

Maria är vår lärare i copywriting och som du säkert kan gissa älskar hon ord och text. Gärna texter som får alla inklusive henne själv att utbrista i en känslostorm. Kanske därför inte helt otippat att vi kallar henne ”känsloknarkare”. När hon inte är på Svf så springer hon i skogen, sjunger hellre än bra i bilen eller upptäcker världen. Och gör hon inte det heller så arbetar hon som copywriter på det egna företaget Videntes ledning och kommunikation.

Övriga lärare

Utöver ovanstående personer så kommer ni att möta flera andra lärare, både från skolan men också externa föreläsare med specialkompetens inom videoproduktion, journalistik, upphovsrätt, marknadsföring m.m. Dessutom kommer det ibland förbi tidigare studerande som berättar om sin väg från Gdk och ut i arbetslivet.

Sidan uppdaterad 26 mars, 2020