Jobba som folkhögskollärare

…eller lokalvårdare, administratör, vaktmästare eller nåt annat spännande!

Svf kan vara en av världens bästa arbetsplatser. Vi har kul nästan jämt och kollegorna är fantastiska. För att inte tala om eleverna – eller deltagarna som vi säger. För det är inte bara som folkhögskollärare som man får möta dem. Och det är lite det som är grejen med folkhögskola. Att alla får finnas till för varandra. Så du som gillar att jobba med människor kommer nog att trivas här!

Lärare Medieproduktion

Ny utbildning till hösten

Svf fyller 100 år 2019. Så gammal blir man bara om man ser till att ta hand om sig. Ser till att man förnyar sig och utvecklas. Därför är vi väldigt glada över att kunna berätta om en ny utbildning som vi planerar att starta hösten 2019. Och, som vi hoppas, du vill vara med och utveckla. Medieproduktion – Vi tror att det kommer att finnas ett ökat behov av människor som kan producera, distribuera och kommunicera rörligt material, film, animering och ljud på ett professionellt sätt. Därför vill vi starta en ettårig utbildning med syfte att fokusera på just det – att lära sig hantverket för medieproduktion.

Är du vår lärare i medieproduktion?

Medieproduktion är ett område där Svf redan har en hel del kompetens och kunskap på våra utbildningar, men vi söker nu dig med spetskompetens just inom produktionsdelen, hantverket. Du är förmodligen grym på att filma, på redigering, ljudproduktion, ljussättning, storytelling, content marketing, sociala medier… eller åtminstone på några av de här bitarna. Vad vi är helt säkra på, är att du är nyfiken, vill utveckla och utvecklas, gillar förändring och är intresserad av ny teknik. Du vill också vara den drivande kraften i en sån här utbildning – inte ensam, utan tillsammans med flera andra –  men ändå den drivande som har idéer om innehåll, fokus och inriktning på vår nya linje. Bränns det? I så fall vet vi också att du är sugen på att sätta igång så snart som möjligt för att planera och utforma kursen, och för att vara med i marknadsförings- och rekryteringsarbetet av studerande inför hösten 2019.

Tjänsten är en 25% visstidsanställning 6-12 månader med möjligheter till förlängning och utökning av tjänstegrad när kursen börjar. Du bör ha relevant lärarutbildning och/eller yrkeslivserfarenhet och respektera skolans värdegrund. Vill du veta mer, kontakta nuvarande projektledare Simon Sandgren eller Leif Stålhammar. Facklig representant Folkhögskollärarna är Johan Henningson. Skolchef/rektor är Anders Georgsson. Skolans tfn 036-30 69 00 (vxl).
Välkommen med Din ansökan med personligt brev och CV senast 9 januari till kaz@svf.fhsk.se, ange i mejlets ämne/ärende ditt namn följt av ”Lärare Medieproduktion”. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Om Svf

Södra Vätterbygdens Folkhögskola har funnits sedan 1919 och är dessutom en av Sveriges största folkhögskolor. Förutom skolbyggnaderna som bland annat inrymmer en stor matsal, bibliotek, idrottshall och en stor foto- och tv-studio finns också internat, konferensanläggning och hyresbostäder. Ungefär 300 kursdeltagare vistas på skolan varje dag. Cirka 130 bor på skolans internat.
Verksamheten bygger på en kristen värdegrund. Alla människor är lika värda oavsett social och etnisk tillhörighet, tros­be­kännelse, funktionsnivå, kön eller sexuell läggning. Vi strävar efter bästa möjliga miljö för både bildning och personlig utveckling. Mer om Svf hittar du här.

Huvudman

Equmeniakyrkan och dess ungdomsorganisation Equmenia är vår huvudman. Svf tillsammans med Equmeiakyrkans och Equmenias övriga folkhögskolor utgör en väsentlig del av dess samhällsengagemang. Folkhögskolorna är tillgängliga för alla, hävdar allas lika värde och tar aktivt ställning för demokratin.

Sidan uppdaterad 13 december, 2018