Jobba som folkhögskollärare

…eller lokalvårdare, administratör, vaktmästare eller nåt annat spännande!

Svf kan vara en av världens bästa arbetsplatser. Vi har kul nästan jämt och kollegorna är fantastiska. För att inte tala om eleverna – eller deltagarna som vi säger. För det är inte bara som folkhögskollärare som man får möta dem. Och det är lite det som är grejen med folkhögskola. Att alla får finnas till för varandra. Så du som gillar att jobba med människor kommer nog att trivas här!

Bibellärare och skolpastor

Folkhögskollärare 50%

Svf söker en lärare som undervisar i ämnen på Bibellinjen, är skolpastor, ingår i kuratorsteamet och undervisar i livsåskådning på några av skolans övriga utbildningar. Tjänsten är ett vikariat läsåret 19/20 med trolig förlängning. Du bör ha relevant teologisk utbildning och gärna lärarutbildning och/eller lärarerfarenhet. Du förväntas dela skolans värdegrund. Erfarenhet av arbete i församling och på folkhögskola är meriterande. Tjänsten kan utökas till 75-80% eller heltid om du även har ämneskompetens som efterfrågas på Allmän kurs på Svf.

Vill du veta mer kontakta linjeledare Anders Linsmo. Facklig representant Folkhögskollärarna är Johan Henningson. Skolchef/rektor är Anders Georgsson. Skolans tfn 036-30 69 00 (vxl).

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast 31 mars till kaz@svf.fhsk.se, ange i mejlets ämne/ärende ditt namn följt av ”Lärare Bibellinjen”.

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Om Svf

Södra Vätterbygdens Folkhögskola har funnits sedan 1919 och är dessutom en av Sveriges största folkhögskolor. Förutom skolbyggnaderna som bland annat inrymmer en stor matsal, bibliotek, idrottshall och en stor foto- och tv-studio finns också internat, konferensanläggning och hyresbostäder. Ungefär 300 kursdeltagare vistas på skolan varje dag. Cirka 130 bor på skolans internat.
Verksamheten bygger på en kristen värdegrund. Alla människor är lika värda oavsett social och etnisk tillhörighet, tros­be­kännelse, funktionsnivå, kön eller sexuell läggning. Vi strävar efter bästa möjliga miljö för både bildning och personlig utveckling. Mer om Svf hittar du här.

Huvudman

Equmeniakyrkan och dess ungdomsorganisation Equmenia är vår huvudman. Svf tillsammans med Equmeiakyrkans och Equmenias övriga folkhögskolor utgör en väsentlig del av dess samhällsengagemang. Folkhögskolorna är tillgängliga för alla, hävdar allas lika värde och tar aktivt ställning för demokratin.

Sidan uppdaterad 19 mars, 2019