Jobba som folkhögskollärare

…eller lokalvårdare, administratör, vaktmästare eller nåt annat spännande!

Svf kan vara en av världens bästa arbetsplatser. Vi har kul nästan jämt och kollegorna är fantastiska. För att inte tala om eleverna – eller deltagarna som vi säger. För det är inte bara som folkhögskollärare som man får möta dem. Och det är lite det som är grejen med folkhögskola. Att alla får finnas till för varandra. Så du som gillar att jobba med människor kommer nog att trivas här!

Folkhögskollärare Allmän kurs

Svf söker fler lärare till Allmän kurs. Vi söker dig som brinner för undervisning där mötet med människor är i centrum. Vi är öppna för olika ämneskombinationer men söker i första hand lärare med undervisning i samhällskunskap, engelska, religion, historia och drama. Vi behöver förstärka arbetslaget och söker både heltids- och deltidstjänster varav en tjänst är tillsvidareanställning och resterande tjänster visstidsanställningar upp till tre år.

Du bör ha relevant lärarutbildning, erfarenhet av vuxenutbildning och respektera skolans värdegrund. Erfarenhet av folkbildning är meriterande liksom erfarenhet av undervisning för kursdeltagare med behov av särskilt stöd. Vill du veta mer kontakta linjeledare Sven Gustafsson. Facklig representant Förbundet Folkhögskollärarna är Johan Henningson. Skolchef/rektor är Anders Georgsson. Skolans tfn 036-30 69 00 (vxl).

Skicka din ansökan med personligt brev och CV senast 15 april till kaz@svf.fhsk.se , ange i mejlets ämne/ärende ditt namn följt av ”Lärare Allmän kurs”. Vi tillämpar löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Om Svf

Södra Vätterbygdens Folkhögskola har funnits sedan 1919 och är dessutom en av Sveriges största folkhögskolor. Förutom skolbyggnaderna som bland annat inrymmer en stor matsal, bibliotek, idrottshall och en stor foto- och tv-studio finns också internat, konferensanläggning och hyresbostäder. Ungefär 300 kursdeltagare vistas på skolan varje dag. Cirka 130 bor på skolans internat.
Verksamheten bygger på en kristen värdegrund. Alla människor är lika värda oavsett social och etnisk tillhörighet, tros­be­kännelse, funktionsnivå, kön eller sexuell läggning. Vi strävar efter bästa möjliga miljö för både bildning och personlig utveckling. Mer om Svf hittar du här.

Huvudman

Equmeniakyrkan och dess ungdomsorganisation Equmenia är vår huvudman. Svf tillsammans med Equmeiakyrkans och Equmenias övriga folkhögskolor utgör en väsentlig del av dess samhällsengagemang. Folkhögskolorna är tillgängliga för alla, hävdar allas lika värde och tar aktivt ställning för demokratin.

Sidan uppdaterades 1 april, 2019.