Jobba som folkhögskollärare

…eller lokalvårdare, administratör, vaktmästare eller nåt annat spännande!

Svf kan vara en av världens bästa arbetsplatser. Vi har kul nästan jämt och kollegorna är fantastiska. För att inte tala om eleverna – eller deltagarna som vi säger. För det är inte bara som folkhögskollärare som man får möta dem. Och det är lite det som är grejen med folkhögskola. Att alla får finnas till för varandra. Så du som gillar att jobba med människor kommer nog att trivas här!

Lärare och linjeledare till Film- & medieproduktion

Just nu söker vi dig som kan leda och/eller jobba som lärare på vår nya utbildning Film- & medieproduktion som kommer starta höstterminen 2020.

Film- & medieproduktion på Svf

Brinner du för digitalt berättande och kommunikation i allmänhet men med film i synnerhet? I så fall har vi något spännande för dig. Tycker du om att arbeta med människor och se dem utvecklas? På Svf ges möjlighet till det, att se deltagarna utvecklas både i sakkunskap och som människor.

Vi söker dig som har bred kunskap inom filmproduktion. Du har förmodligen jobbat med film på flera sätt under några år och samlat på dig erfarenhet från de flesta av filmproduktionens olika moment. Planering och projektledning, manus och regi, berättande med film, ljussättning och ljudupptagning, kamerateknik och post production. Troligen inom flera olika områden som tex reklamfilm, konstnärlig film, informationsfilm, filmproduktion av event/konsert mm.

Lärarutbildning eller erfarenhet av vuxenutbildning är meriterande. Du måste respektera skolans värdegrund. (Läs mer under styckena Om Svf och Huvudman längre ner här på sidan eller Om oss här.) Vill du veta mer, kontakta Simon Sandgren. Facklig representant Förbundet Folkhögskollärarna är Johan Henningson. Skolchef/rektor är Anders Georgsson. Skolans tfn 036-30 69 00 (vxl).

Skicka din ansökan med personligt brev och CV senast 4 november till kaz@svf.fhsk.se , ange i mejlets ämne/ärende ditt namn följt av ”Lärare Film- & medieproduktion”. Vi tillämpar löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Om Svf

Södra Vätterbygdens Folkhögskola har funnits sedan 1919 och är dessutom en av Sveriges största folkhögskolor. Förutom skolbyggnaderna som bland annat inrymmer en stor matsal, bibliotek, idrottshall och en stor foto- och tv-studio finns också internat, konferensanläggning och hyresbostäder. Ungefär 300 kursdeltagare vistas på skolan varje dag. Cirka 130 bor på skolans internat.
Verksamheten bygger på en kristen värdegrund. Alla människor är lika värda oavsett social och etnisk tillhörighet, tros­be­kännelse, funktionsnivå, kön eller sexuell läggning. Vi strävar efter bästa möjliga miljö för både bildning och personlig utveckling. Mer om Svf hittar du här.

Huvudman

Equmeniakyrkan och dess ungdomsorganisation Equmenia är vår huvudman. Svf tillsammans med Equmeiakyrkans och Equmenias övriga folkhögskolor utgör en väsentlig del av dess samhällsengagemang. Folkhögskolorna är tillgängliga för alla, hävdar allas lika värde och tar aktivt ställning för demokratin.

Sidan uppdaterades 10 oktober, 2019.