fbpx
Finger som trycker på inspelningsknapp

Poddkurs – ”Alla behöver en podd”

Hur skapar man sin egen podd? Hur spelar man in – och hur når man ut med den? I vår poddkurs ”Alla behöver en podd”, lär du dig skapa din egen podd från grunden genom både praktiska övningar och teorigenomgångar.

KursperiodPlatsMax antal deltagareSista ansökningsdag
5 – 8 augustiJönköping1631 maj

Har du något intressant att berätta? Gör det med en podd!

Eller ett ämne som du verkligen brinner för och vill prata mer om? Då kanske en podd är rätt för dig! I en podd står rösten och det personliga samtalet i fokus, det är den naturligaste formen av kommunikation och ett av de absolut bästa sätten att förmedla något till sin publik.

Från idé till färdig podd

I vår poddkurs – ”Alla behöver en podd” – går vi igenom allt ifrån hur du hittar ett ämne för din podd som passar din målgrupp till hur du tar din idé till färdig podd. Du får lära dig strukturera en podd, skriva manus och planera innehåll till olika avsnitt.

Du får lära dig grunderna i intervjuteknik och hur du leder ett samtal. Mycket tid kommer också att läggas på att gå igenom de tekniska grunderna för hur du spelar in och redigerar din podd så att den håller god kvalitet.

Avslutningsvis tar vi även upp hur du publicerar din podd på olika digitala plattformar som tex Spotify, Apple Podcast och Youtube, samt hur du kan marknadsföra din podd via sociala medier.

Pod inspelning i Svfs poddstudio

Praktisk poddkurs med aktuell teknik och utrustning

Kursen kommer fokusera på de praktiska momenten – att skriva, prata, spela in, redigera och publicera – men den kommer även innehålla teorigenomgångar där vi bland annat går igenom hur du kan jobba med podd som kommunikationsverktyg för att nå ut till din målgrupp.

Undervisningen sker i Svf:s välutrustade poddstudio där du kommer få bekanta dig med den senaste inspelningstekniken. Under kursens gång kommer du även få tips på vilken egen utrustning du själv kan införskaffa för att fortsätta ditt poddande.

Kurstid

Kursen börjar kl 10.00 den 5 augusti och avslutas i samband med eftermiddagsfika kl 15.00 den 8 augusti.

Gemensam samling

På måndagskvällen erbjuder vi en gemensam samling för samtliga sommarkurser med temat ”100 år med Svf i Jönköping – en vandring i tid och rum”. Johan Nordangård är ciceron och kvällen avslutas med fika och ett quiz om Svf och Jönköping.

Kursledare poddkurs

Håkan Montelius

Kursledare Håkan Montelius är journalistlärare på Journalistlinjen och poddproducent med över 10 års erfarenhet som programledare och reporter inom radio och tv.

Håkan Montelius leder poddkurs "Alla behöver en podd".

Priser poddkurs

Kostnad, måltider (ej logi)1 740 kr
Kostnad, måltider och logi i enkelrum på konferensgården4 695 kr
Kostnad, måltider och logi i enkelrum på elevhemmet 3 570 kr
Kostnad, måltider och logi i dubbelrum på konferensgården3 630 kr
Kostnad, måltider och logi i dubbelrum på elevhemmet 2 910 kr
Konferensgården är nu fullbokad och kan därför inte väljas som logi.

Du behöver också ha egen dator med licens på Adobe Audition. Utöver kurskostnaden tillkommer kostnaden för Adobe Audition-licens, mer information om detta kommer i välkomstbrevet.

Kostnaden faktureras efter anmälningstidens utgång. Avbokning sker via mejl till konferens@svfkonferens.se. Vid avbokning senare än 21 dagar före kursstart betalas 50% av avgiften tillbaka. Vid sjukdom/olycka krävs sjukintyg för att hela avgiften ska betalas tillbaka.


Förkunskaper

Du behöver ha god datorvana. Förkunskaper i film/ljud/bildredigering är bra.


Här hittar du alla sommarkurser på Södra Vätterbygdens folkhögskola

Sidan uppdaterad 10 juni, 2024