fbpx
del av drejskiva och redskap sedda ovanifrån

Keramikkurs – mångsidig keramik

En bred keramikkurs för dig som är ny i hantverket! Du bekantar dig med grundläggande tekniker i lera: kavla, tumma, ringla, skulptera och du provar på drejning!

KursperiodPlatsMax antal deltagareSista ansökningsdag
5 – 9 augustiJönköping1031 maj

Vi utforskar lerans många möjligheter tillsammans – teknikgenomgångar varvas med inspiration och du kan arbeta vidare i egen takt och med det som passar dig. Vi arbetar med stengodslera och dekorerar med hjälp av olika tekniker. Det är möjligt att fortsätta jobba på kvällen efter de schemalagda kurstimmarna. 

En efterträff för glasering har vi en dag under den senare delen av september, planerat till den 28 september. Då kan du vara med och göra mer detaljerade glaseringar (kan du inte vara med då, gör jag enkel glasering åt dig). Vid det tillfället finns också möjlighet till övernattning för den som behöver det. (Kostnad för kost och logi igår inte i kursavgiften utan tillkommer för den som vill delta).

Den färdigbrända, klara keramiken hämtas vid senare tillfälle. Det kan ta någon månad innan allt är klart, tid meddelas senare.

Du får också möjlighet att testa att gjuta i gipsform.

I avgiften ingår 3 kg lera, vilket inkluderar bränning och glasering. Material till mindre gipsarbete ingår med möjlighet att köpa mer på plats. 

Ta’ med penna, anteckningsbok och gärna förkläde!

Kurstid

Kursen börjar den 5 augusti kl 10.00 och slutar den 9 augusti kl 15.00 i samband med eftermiddagsfikat.

Gemensam samling

På måndagskvällen bjuder vi in till en gemensam samling för samtliga sommarkurser med temat ”100 år med Svf i Jönköping – en vandring i tid och rum”. Johan Nordangård är ciceron och kvällen avslutas med fika och ett quiz om Svf och Jönköping.

Kursledare keramikkurs

Kursledare keramikkurs - Lena Asplund

Lena Asplund

Lena Asplund är utbildad bildlärare och verksam keramiker sedan många år.

Priser keramikkurs

Kostnad, måltider (ej logi)2 470 kr
Kostnad, måltider och logi i enkelrum på konferensgården6 410 kr
Kostnad, måltider och logi i enkelrum på elevhemmet 4 910 kr
Kostnad, måltider och logi i dubbelrum på konferensgården4 990 kr
Kostnad, måltider och logi i dubbelrum på elevhemmet 4 030 kr

I avgiften för keramikkursen ingår 3 kg lera. Använder du mer, köper du den på plats och betalar med Swish. Eventuell ytterligare materialkostnad kan tillkomma. Information om detta kommer i välkomstbrevet.

Kostnaden faktureras efter anmälningstidens utgång. Avbokning sker via mejl till konferens@svfkonferens.se. Vid avbokning senare än 21 dagar före kursstart betalas 50% av avgiften tillbaka. Vid sjukdom/olycka krävs sjukintyg för att hela avgiften ska betalas tillbaka.

Här hittar du alla sommarkurser på Södra Vätterbygdens folkhögskola

Sidan uppdaterad 10 juni, 2024