Bli journalist – Sök till Journalistlinjen

Sista ansökningsdag 15 april!

Viktig info angående provdagen med anledning av Covid-19

På grund av Coronaviruset kommer provdagen för Journalistlinjen i år att ske på distans. Du som har sökt till oss kommer att få instruktioner efter att ansökningsperioden tar slut den 15 april. 

Provdagen är tisdagen den 28 april. Vi kommer meddela dig vilka klockslag du behöver vara tillgänglig för allmänbildningstest och intervju. 

Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Behörighet

För att kunna söka till Journalistlinjen ska du ha grundläggande behörighet för högskola eller yrkeshögskola med examensbevis/slutbetyg från gymnasium, vuxengymnasium eller intyg om grundläggande behörighet för högskolestudier från folkhögskola. Har du yrkeshögskolebehörighet är betyg i Svenska 2 och 3 en merit. Du kan också ansöka om prövning av reell kompetens. Den ansökan behöver vi ha senast den 15 mars. Läs om prövning av reell kompetens här.

Herman Svensson

NÄR gick du på Svf?

2017-2019

HUR var det?

För mig var det inte att självklart att bli journalist men från dag ett på Svf blev jag fast. Jag lärde mig inte bara vilket ansvarsfullt yrke det är att vara journalist utan också hur allmänbildad man blir och hur man tar människor på rätt sätt. Jag tänker tillbaka på tiden med glädje, på alla TV- radio- och tidningsprojekt och inte minst våra roliga luncher och kvällar.

VAD gör du idag?

Under studierna jobbade jag på SVT Jönköping. Efter studierna fick jag jobb på SVT Nyheter Skåne. Nu är jag projektledare på en näringslivstidning. Tänk vad en utbildning kan leda till!

Bli journalist på Journalistlinjen på Svf

Antagning/Provdag

Journalistlinjen har plats för 20 deltagare.

Utöver grundläggande behörighet genomförs en provdag tisdagen den 28 april 2020. Till den kallas du som är behörig att söka utbildningen.

Under provdagen får du träffa några av de som redan går utbildningen. Du får möjlighet att visa att du är lämplig för utbildningen och känna efter om skolan är rätt för dig. Provdagen består av kunskapstest, intervju och att skriva en journalistisk text.

Sidan uppdaterad 2 april, 2020