Internationella fältstudier
Distanskurs med internationella fältstudier

Vill du se en annan kultur och att lära känna förhållanden i andra länder, så erbjuder Svf en unik möjlighet som ger dig något utöver semesterresor eller volontärarbete.

Genom vår distanskurs med Internationella Fältstudier studerar du via nätet med handledning från Svf i en helt annan del av världen. Kursen bygger på folkbildningens idé att man lär tillsammans i en gruppgemenskap där erfarenhetsutbyte och levande dialog prioriteras.
Genom nätuppkopplade samtal och skriftliga uppgifter får du bl a lära och reflektera över landet, samhället, historien och religioner du finns bland. Du är i en ny miljö, där du ser och lever i vad du lär!

Kursen är på heltid under en termin, höst eller vår då man reser iväg två och två till ett ställe.
Alla studerande på kursen startar tillsammans med en kursvecka på Svf i augusti. När du kommer tillbaka återvänder du till Svf för några dagars bearbetning.
Du betalar själv för alla reseomkostnader och för mat.
Kursen berättigar till studiestöd från CSN.
Sista ansökningsdag är den 15 april med kursstart i augusti 2019.
Det finns olika möjligheter när det gäller land att resa till, inför höstterminen 2019 kan det bli aktuellt med Japan, Ecuador och Indien.

Tillsammans med Erikshjälpen har Svf också en distansutbildning under vårterminen 2019 – mer information om den hittar du här!

Sidan uppdaterad 8 november, 2018