fbpx

Toppform – Podden om Grafisk design & kommunikation

Toppform handlar inte om träning eller att komma i form. I alla fall inte fysiskt eller gällande kroppen! Toppform är en podd som handlar om grafisk design och kommunikation – något så ironiskt som ett ljudmedia där vi bara pratar om visuell kommunikation!

Lyssna på Toppform här, eller där du brukar lyssna på andra poddar.

Följ Toppform på Instagram, här ser du bilder på sånt vi pratar om i podden.

Toppform – en podd om grafisk design & kommunikation

Till alla avsnitt…

Kom i form med din visuella kommunikation – med Toppform

Vi som har Toppform-podden heter Leif Stålhammar och Simon Sandgren. Vi undervisar i grafisk design & kommunikation på en utbildningen med samma namn. Alltså Grafisk design & kommunikation.

Genom Toppform hoppas vi att på att kunna dela med oss lite av våra kunskaper och förhoppningsvis kommer du lära dig något nytt. Och kanske blir du så intresserad av att veta och lära dig mer så att du också vill komma till Jönköping och studera hos oss.

Hör av dig till oss


  Toppform-avsnitt 2021

  Lyssna på Toppform här

  14. Att studera design & kommunikation

  I det här avsnittet gästas vi av David och Tilda som studerar Grafisk design & kommunikation på Svf. De berättar hur det är, vad som är så bra med Gdk. Funderar du på att studera något liknande är det här avsnittet särskilt mycket för dig!

  Fail: Flygelskylten
  Förklaring: Ligatur

  13. Saker som är gula

  Ett gult avsnitt! Vi pratar om vad gult betyder och vilket signalvärde det kan ha. Det verkar inte finnas så många gula varumärken, mer än ett av världens mest kända…

  Fail: Flyttande honung
  Förklaring: Utfall

  12. Swish

  Nästan alla svenskar har en smartphone och nästan alla med en smartphone använder Swish. Därför pratar vi lite om just den appen i det här avsnittet. Ett UX-ytskrap kan man säga.

  Fail: Kryssningsannonsen
  Förklaring: Box-model

  11. Rörlig grafik med gäst Carlos Ravstam

  Inom design och kommunikation har det rörliga blivit mer och mer viktigt de senaste åren. Ögonen dras ofta till sånt som rör sig, men hur sticker man ut i “bruset” av allt rörligt material som vi har runt omkring oss? Och vad ska man tänka på när man gör motion graphics, eller rörlig grafik som vi säger på svenska.

  Fail: Bjäre chips
  Förklaring: FPS

  10. Visuell kommunikation i trafiken

  Vi pratar om grafik i trafik – hur ser den visuella kommunikationen egentligen ut när vi är ute och cyklar eller åker bil. Har vi bäst skyltar i Sverige? Och ser det lite annorlunda ut i Halland? Vilka olika djur finns det varningsskyltar för, och borde signalerna på trafikljus göras tydligare med symboler för färgblinda?

  Fail: Mitt kön
  Förklaring: Landningssida

  09. Så gör du en bra ansökan till en designutbildning

  Hur gör man en bra ansökan till en designutbildning? Vad ska man tänka på, och vad bör man undvika? I detta avsnittet pratar vi om att ansöka till en designutbildning!

  Fail: Rök fritt
  Förklaring: CMYK

  08. Omstart – Harder, better, faster, stronger

  Vi är tillbaka efter 3 års vila! Vilka är vi och vad har hänt sen sist? Ett lite kortare comeback-avsnitt. Harder Better Faster Stronger!

  Sidan uppdaterad 14 april, 2021