Frågor & svar om Grafisk design & kommunikation

 1. När är sista ansökningsdagen?
  15 april 2019. Ansöker du om prövning av reell kompetens är sista ansökningsdag 15 mars.
 2. När är prov- och intervjudagen?
  Torsdag 2 maj 2019. Som alternativ till att komma på provdagen kan du ansöka genom att lämna in arbetsprover utifrån uppgifter formulerade av oss. Mer information får du när du skickat in din ansökan.
 3. Hur många blir antagna?
  18 studerande
 4. Vad är det för slags prov på provdagen?
  Olika typer av grafiska formprov, skissning, text, ordförståelse och allmänbildning. Dessutom gör vi en intervju med den sökande.
 5. Vilka meriter krävs för att man ska ha chans att bli antagen?
  Grundläggande behörighet för högskolestudier. Du kan också ansöka om prövning av reell kompetens – läs om det här. Vi tar stor hänsyn till intervjun med dig och proven du gjort på provdagen.
 6. Hur mycket går ni på betyg?
  Betygen vägs in i de övriga bedömningen av dina meriter, men är inte utslagsgivande.
 7. Hur lång är utbildningen?
  4 terminer, med start i augusti.
 8. Vad kan man få för slags jobb efter utbildningen?
  Du kan exempelvis jobba på reklambyrå som AD, copywriter eller originalare, på ett företags eller en förvaltnings informationsenhet, eller på en tidning eller ett förlag med layoutarbete.
 9. Är det svårt att få jobb efter utbildningen?
  Vår erfarenhet är att den som målmedvetet arbetat ambitiöst under utbildningen har god chans att få jobb. För några år sedan gjorde vi en undersökning där vi såg att 70% av dem som gått utbildningen de senaste fem åren idag har arbete som berör Gdk.
 10. Kan man få bo på skolan?
  Svf har ett internat med plats för upp mot 130 boende. Standarden varierar från dubbelrum med handfat till enkelrum med dusch och wc. Kostnaderna för att bo på internatet med obligatorisk helpension varierar beroende på enkelrum eller dubbelrum. Den som väljer att inte bo på Svf betalar en s k externatavgift som inkluderar fika, en del måltider, försäkringar mm. Du kan läsa mer om aktuella kostnader här –>
Sidan uppdaterad 22 februari, 2019