Frågor & svar om Gdk

När är sista ansökningsdagen?
15 april 2020. Ansöker du om prövning av reell kompetens är sista ansökningsdag 15 mars.

När är prov- och intervjudagarna?
Du väljer en av två provdagar. Antingen den 23 april eller den 6 maj. Skulle du absolut inte kunna någon av dem ber vi dig kontakta oss. Mer information får du när du skickat in din ansökan.

Hur många blir antagna?
18 studerande

Vad är det för slags prov på provdagen?
Olika typer av grafiska formprov, skissning, text, ordförståelse och allmänbildning. Dessutom gör vi en intervju med den sökande.

Vilka meriter krävs för att man ska ha chans att bli antagen?
Grundläggande behörighet för högskolestudier. Du kan också ansöka om prövning av reell kompetens – läs om det här. Vi tar stor hänsyn till intervjun med dig och proven du gjort på provdagen.

Hur mycket går ni på betyg?
Betygen vägs in i de övriga bedömningen av dina meriter, men är inte utslagsgivande.

Hur lång är utbildningen?
4 terminer, med start i augusti.

Vad kan man få för slags jobb efter utbildningen?
Du kan exempelvis jobba på reklambyrå som AD, copywriter eller originalare, på ett företags eller en förvaltnings informationsenhet, eller på en tidning eller ett förlag med layoutarbete.

Är det svårt att få jobb efter utbildningen?
Vår erfarenhet är att den som målmedvetet arbetat ambitiöst under utbildningen har god chans att få jobb. För några år sedan gjorde vi en undersökning där vi såg att 70% av dem som gått utbildningen de senaste fem åren idag har arbete som berör Gdk.

Kan man få bo på skolan?
Svf har ett internat med plats för upp mot 130 boende. Standarden varierar från dubbelrum med handfat till enkelrum med dusch och wc. Kostnaderna för att bo på internatet med obligatorisk helpension varierar beroende på enkelrum eller dubbelrum. Den som väljer att inte bo på Svf betalar en s k externatavgift som inkluderar fika, en del måltider, försäkringar mm. Du kan läsa mer om aktuella kostnader här –>

Isabelle Sjö

gick GFK 2016-2018.

Vad gör du nu?

Idag är jag en all-around formgivare med en extra plats i hjärtat för 3D skapelser.
Jag pluggar också på Beckmans och stormtrivs!

Det bästa med Gdk?

För mig var SVF en plats där jag fick prova på massa saker tills jag hittade vad det var jag ville hålla på med. Det bästa med GFK är hur mycket man lär sig tillsammans och, framförallt, av varandra.

Praktikperioden kändes jätteviktig och hjälpte verkligen mig hitta mål och se möjligheter.

Sidan uppdaterad 26 mars, 2020