Collegelinjen


Plugga i Chicago eller Rock Island, Illinois, USA

Collegelinjen är en internationell linje med utbyte av studerande med North Park University (NPU), Chicago och Augustana College, Rock Island, Illinois, USA. Collegelinjen handlar om att lära sig ett främmande språk, bygga på sina högre studier, uppleva en annan kultur och skaffa sig nya vänner.

På Svf läser du ett fast studieprogram och förbereder dig på olika sätt för terminen i  USA. Väl där kan du välja ämne efter intresse och det som passar dina framtida studieplaner. Du kan också prova på att sjunga i gospelkör i Chicago om du vill.

När du kommer till USA har du redan amerikanska vänner på skolan, studenterna som tillbringade hösten på Svf, och du kommer till ett universitet som är van att ta emot studerande från Svf.

Efter vårterminen kan du välja att fortsätta att studera vidare i USA. På bara två ytterligare år når de en akademisk grundexamen, Bachelor of Art, motsvarande en fil kand i Sverige. Väljer du att återvända till Sverige vet du att du talar flytande engelska, att du har vässat din studieförmåga och har skaffat dig en erfarenhet för livet.

Du kan även läsa om utbytesprogrammet på North Parks hemsida.

De övergripande målen med Collegelinjen är att du, genom mötet med andra kulturer och synsätt ska få perspektiv på dig själv, omvärlden och livet, utveckla din språkliga förmåga samt bli väl förberedd för framtida studier. Folkhögskolans miljö, där internatet är en viktig del, ger möjligheter till att bygga relationer och att få vänner för livet.

Sista ansökningsdag
2 maj!

Kontakt

Marianne Kvist

Lärare & LinjeledareTelefon: 036-30 69 68E-post: marianne.kvist@svf.fhsk.se

Sidan uppdaterad 4 februari, 2019