Allmän Språk

 Vill du utveckla dina språkkunskaper i svenska och förbereda dig för studier på gymnasienivå?

Språk är ett introduktionsår till Allmän kurs för dig som inte har svenska som förstaspråk. Vi vänder oss till dig som behöver jobba mer med språket under ett år för att sen kunna läsa på gymnasienivå på Allmän kurs eller vill ha ett intyg motsvarande grundskola.

Nästa kurs startar vi höstterminen 2018, ansökan vill vi ha senast 2 maj.

I kursen arbetar vi tillsammans för att alla ska få goda möjligheter att lära av varandras kunskaper och erfarenheter när det gäller vår egen historia.

Hur söker du till oss?

Förkunskaper

Du ska ha kunskaper i  svenska så att du kan studera på motsvarande årskurs 9-nivå. Du kan t ex vara klar med motsvarande Sfi D eller läst Språkintroduktion på gymnasiet.

Vad innehåller kursen?

Vi tycker det är viktigt att du får jobba med att använda din svenska i olika sammanhang. Därför kommer det vara både praktiskt och teoretiskt upplägg på kursen. Att använda språket genom att tala, läsa och skriva går som en röd tråd genom vår undervisning. Förutom svenska ingår  engelska, idrott, matematik, matlagning och samhällskunskap i kursen. Under året arbetar vi också tillsammans med Allmän kurs år 1 i olika teman.

Vi vill att deltagarna som går på Svf ska känna att de är en del av det samhälle vi lever i.  Vi tror på att mötet med varandra och våra olika bakgrunder och livsberättelser ökar förståelsen för livet och vårt lärande.  Deltagarna får möjlighet att möta människor i olika samhällsfunktioner, organisationer och föreningar.  

Kontakt

Lena Stålhammar

Bibliotekarie och lärareTelefon: 036-30 69 73E-post: lena.stalhammar@svf.fhsk.se
Sidan uppdaterad 14 januari, 2019