fbpx
akvarellfärger

Akvarellkurs

Sugen på att måla akvarell? På vår akvarellkurs är både nybörjare och mer erfarna akvarellmålare, som behöver ny inspiration, välkomna!

KursperiodPlatsMax antal deltagareSista ansökningsdag
5 – 8 augustiJönköping1231 maj

Vi startar akvarellkursen med en enkel övning för att bekanta oss med materialet.
Du kommer sedan att måla motiv som du har framför dig; rotfrukter, grönsaker eller frukt. Det blir tillfälle att testa olika akvarelltekniker. Vi övar också på att skildra ljus och skugga och att inte överarbeta.

Någon dag övar vi på att blanda till olika gröna färger och målar sedan med naturen som motiv. Den som vill, kan någon gång skissa eller måla utomhus. Den mesta tiden tillbringar vi dock i ateljén.  

Fokus ligger mer på att testa och upptäcka än på att göra ”färdiga tavlor”. Gemensamma bildgenomgångar och enskild handledning ingår.

Du tar med eget akvarellmaterial. I samband med att informationen sänds ut inför kursen, får du en lista med förslag på material.

Kurstider

Kursen börjar den 5 augusti kl 10.00 och avslutas i samband med eftermiddagsfikat den 8 augusti kl 15.00.

Gemensam samling

På måndagskvällen erbjuder vi en gemensam samling för alla deltagare på våra sommarkurser. ”100 år med Svf och Jönköping – en vandring i tid och rum” med Johan Nordangård som ciceron. Kvällen avslutas med fika och ett quiz om Svf och Jönköping.

Kursledare akvarellkurs

Akvarellkursens ledare - Monica Månsson

Monica Månsson

Kursledare är Monica Månsson, konstnär och utbildad vid Konstindustriskolan (nuv HDK) i Göteborg och Gerleborgsskolan och med mångårig erfarenhet av att leda akvarellkurser.

Se gärna Monicas webbsida: www.monicam.se

Priser akvarellkurs

Kostnad måltider (ej logi)1 740 kr
Kostnad, måltider och logi i enkelrum på konferensgården4 695 kr
Kostnad. måltider och logi i enkelrum på elevhemmet 3 570 kr
Kostnad, måltider och logi i dubbelrum på konferensgården3 630 kr
Kostnad, måltider och logi i dubbelrum på elevhemmet 2 910 kr

Materialkostnad kan tillkomma. Information om detta kommer i välkomstbrevet.

Kostnaden faktureras efter anmälningstidens utgång. Avbokning sker via mejl till konferens@svfkonferens.se. Vid avbokning senare än 21 dagar före kursstart betalas 50% av avgiften tillbaka. Vid sjukdom/olycka krävs sjukintyg för att hela avgiften ska betalas tillbaka.

Här hittar du alla sommarkurser på Södra Vätterbygdens folkhögskola

Sidan uppdaterad 10 juni, 2024