fbpx

Covid-19 information

Det är viktigt för oss på Svf att alla, studerande, personal, konferensgäster och övriga gäster, kan känna sig trygga i vår miljö och vi uppmuntrar alla att fortsatt visa hänsyn. På Svf fortsätter vi med justerade scheman ett litet tag till för att minska trängsel i gemensamma utrymmen, t ex vid fika och lunch.

Självfallet fortsätter Svf att följa Folkhälsomyndighetens och Smittskydd Region Jönköpings läns rekommendationer. Och vi på Svf vill göra vad vi kan för att hjälpa dig att ta det ansvar som vi alla behöver hjälpas åt med. Har du frågor, eller tips på hur vi kan bli ännu bättre på att skapa förutsättningar för det, hör av dej till oss.

Eget ansvar

Alla har ett eget ansvar för att förhindra smittspridning. Du ska själv tänka igenom hur du bäst gör för att undvika att bli smittad och att smitta andra. Du ska vara vaksam på symtom och stanna hemma, testa dig och undvika att träffa andra. Detta gäller förstås dig som inte är vaccinerad, men också dig som är vaccinerad eller har haft Covid -19.

Vi uppmuntrar till vaccination

Vaccination är det bästa sättet att undvika att bli smittad och sprida Covid -19. Därför uppmuntrar vi dig att anta erbjudandet om vaccination. Är du osäker på vart du ska vända dig för att boka tid – tala med din mentor eller någon i administrationen så kan du få hjälp med det.

Du som inte är vaccinerad

Du som inte är vaccinerad, har särskilda rekommendationer: Du ska hålla avstånd, du ska undvika trängsel och du ska särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp eller som är äldre. Tänk på att du inte vet vem eller vilka som hör till en riskgrupp.

Kontaktlös handdesinfektion Covid-19

God handhygien

Att hålla en god handhygien är också en mycket viktig faktor för att hindra spridningen av Covid -19 – och även andra sjukdomar som ”vanlig” förkylning! På Svf fortsätter vi att ha kontaktlösa stationer med handdesinfektion i matsalen men också i de flesta entréer. Dessutom har vi också flaskor med handdesinfektion i undervisningssalarna.

Övriga åtgärder med anledning av Covid-19

När vi planerar för resor och studiebesök, gör vi en bedömning av resans/studiebesökets vikt för utbildningen. Bestämmer vi oss för att genomföra resan/studiebesöket, gör vi detta på ett så säkert sätt som möjligt och följer upp de regionala rekommendationerna för resmålet. Det är naturligt att vi väljer ett så säkert färdsätt som möjligt. Detta gäller självklart också personalens tjänsteresor och deltagande i konferenser.

Om du varit utomlands och reser in i Sverige, behöver du som är fullvaccinerad sedan minst två veckor eller har haft konstaterad Covid -19 senaste halvåret, inte testa dig. Du som inte är vaccinerad, bör testa dig så snart du kan efter hemkomsten till Sverige, helst samma dag. Var sedan försiktig med vilka du träffar den närmaste veckan och undvik särskilt personer i riskgrupp.


Södra Vätterbygdens folkhögskola följer Folkhälsomyndighetens och Region Jönköpings läns rekommendationer och riktlinjer gällande Covid-19.

Sidan uppdaterad 29 oktober, 2021