Inget är som vanligt…

3 april, 2020

…vilket i och för sig är precis som vanligt.

När vi nu får några dagar ledigt i samband med påsken vill vi passa på och säga hur imponerade vi är. Imponerade av alla er deltagare som verkligen tar ansvar, kämpar på och löser problemen som uppstår efter hand. Imponerade av all pedagogisk personal som växlat om till distansundervisning på bara några dagar och som trots avstånd ändå lyckas möta er deltagare just där ni är. Imponerade av all övrig personal som byter arbetsuppgifter efter behov och rycker in rivjobb, grävjobb, rensning, flytt och allt annat som vi inte kunnat göra eller hunnit med tidigare, men som vi nu passar på att göra när möjligheterna ges. Imponerad av den flexibilitet och önskan att lösa situationen på bästa sätt som vi alla, du, jag, vi tillsammans visat och visar. 

Mitt i allt det ovanliga sker också en del vanliga saker. Just nu förbereder vi oss samtidigt inför nästa läsår, planerar och läser ansökningar. Kanske känner du någon som borde söka? Eller funderar du själv på någon av våra andra linjer. Skicka gärna länken till vår söksida till någon du tänker på som borde bli Svfare. https://www.svf.fhsk.se/sok/

Nu blir det några dagars välförtjänt vila och sedan hade vi ju hoppats på att vi alla skulle kunna ses igen live efter påsk – men tyvärr kommer det inte att bli så. Svf är så mycket tråkigare utan alla er, alla möten, allt skratt, all gråt, allt trassel och all gemenskap. Men vi får hjälpa varandra på avstånd istället. Och när några av oss tappar sug eller ork får vi andra som för tillfället orkar lite mer lyfta och bära istället. 

När får vi ses på riktig igen då? Ja det vet vi inte riktig. Den 3 maj har vi ju satt som nästa ”hållpunkt”. Kanske kan saker ändra sig så att vi kan ses innan. Vi hoppas och tror på det.  

Nu vill vi i alla fall önska er en riktigt Glad påsk. Var rädda om er, håll både kontakt och avstånd på samma gång till familj och vänner, så ses vi igen efter påskhelgen – om än inte live riktigt än.

Från oss alla på Svf